Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 18-03-2024)
EUR 4.9715 RON
USD 4.5614 RON
GBP 5.8088 RON
CHF 5.1628 RON
XDR 6.0731 RON
XAU 316.404 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Dâmbovițenii au sărit în sprijinul celor doi bătrâni din Pietrari rămași pe drumuri chiar de Ziua Națională
Stire publicata in

Soții Maria și Nicolae Bârligeanu, din comuna Pietrari, județul Dâmbovița,  au sărbătorit Ziua Națională a României numai prin muncă. Nu au știut niciodată ce este aceea petrecere. La fel s-a întâmplat și anul acesta. Pe 1 decembrie, bătrânii făceau curățenie în gospodărie. După ce au adunat frunzișul, i-au dat foc, așa cum obișnuiau dintotdeauna.

A fost nevoie de câteva clipe de neatenție și limbile de foc s-au repezit hămesite către casă, care a ars în întregime. Maria și Nicolae Bârligeanu au rămas în plină iarnă fără un acoperiș de-asupra capului, fără agoniseala de-o viață. Colectă publică pe Platoul PrefecturiiPovestea celor doi bătrâni a reușit să sensibilizeze opinia publică. Reacțiile au apărut încă din prima zi. "Un număr de cont să-i putem ajuta pe acești oameni rămași pe drumuri în prag de sărbători! Haideți să dăm o mână de ajutor!", a scris Bebix pe targoviste.adevarul.ro.  A doua zi, Clubul Sportiv Phoenix Martial Arts Târgoviște a pornit o campanie de ajutorare. "œDacă ne unim forțele, putem să le arătăm celor doi bătrâni, acum în prag de sărbători, că le suntem aproape. Târgoviștenii au adus pături, haine, oale, farfurii. S-au alăturat nouă nu doar persoane fizice, ci și unele magazine. Remarcăm în special efortul unei firme din zona Pieței 1 Mai din Târgoviște, care a donat obiecte necesare în bucătărie", spune Oana Maria Soare, purtător de cuvânt al Clubului Phoenix Martial Arts. Toate produsele primite vor fi depozitate într-un spațiu pus la dispoziție de un binevoitor și vor ajunge în scurt timp la bătrânii din Pietrari. Ieri, 4 decembrie, timp de o oră, membrii Clubului s-au aflat pe Platoul Prefecturii pentru a primi alte produse din partea târgoviștenilor cu suflet mare. Vor repeta această acțiune ori de câte ori va fi nevoie. "œAr trebui organizate mult mai des astfel de colecte publice, pentru că sunt multe persoane care au nevoie de ajutor. Nu trebuie să ne lamentăm că este criză și nu avem bani. Aș putea spune că noi, românii, am fost într-o criză permanentă, dar fiecare găsește în casă ceva ce ar putea să dea altora", crede Gina, 37 de ani.

Membrii Clubului Phoenix din Târgoviște mulțumesc tutor celor care s-au alăturat campaniei de într-ajutorare a bătrânilor din Pietrari. "œÎi așteptăm alături de noi nu numai pe dâmbovițeni! Împreună clădim ceva minunat, dincolo de noi înșine, ca persoane", spune Oana Maria Soare. Găzduiți de preotul parohÎn sprijinul soților Bârligeanu a sărit și biserica. Preotul paroh de la Pietrari, Costică Tănase, îi va primi pe bătrâni în casa sa până când autoritățile și sătenii vor reuși să le ridice măcar o cămăruță. "œDe luni, 5 decembrie, bătrânii vor reveni la Pietrari. Au stat în aceste zile la fiica lor din București. Am avut nevoie de acest răgaz pentru a construi o sobă, ca să le asigurăm toate condițiile de trai. Am apelat și la ajutorul sătenilor. Acum adunăm materiale de construcție și ne vom apuca de lucru. Vrem să le construim o căsuță, să nu-i mai vedem plângând tot timpul că au rămas fără nimic", spune preotul paroh Costică Tănase. De asemenea, spune Cornel Coman, primarul comunei Pietrari, săptămâna viitoare va convoca o ședință a Consiliului Local pentru a aproba un ajutor material pentru bătrânii Bârligeanu. "œCăutăm o modalitate să le refacem locuința. Este cel mai important ajutor pe care trebuie să-l dăm acestor oameni, să le construim o casă cât de mică ar fi, dar să fie a lor. După incendiul izbucnit pe 1 decembrie, au rămas fără agoniseala de-o viață", afirmă edilul Cornel Coman. Persoanele care doresc să vină în sprijinul acestor oameni sunt rugate să i-a legătura cu preotul Costică Tănase, fie direct la Biserica Pietrari, fie la numărul de telefon 0762.222.362.

Ați aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Publicat la 05-12-2011 18:45, Sursa www.adevarul.ro