Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 25-04-2024)
EUR 4.9763 RON
USD 4.6386 RON
GBP 5.8067 RON
CHF 5.0843 RON
XDR 6.1159 RON
XAU 346.893 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Adrian Năstase: Este o criză în primul rând internă. Soluția la o astfel de criză este politică și nu economică
Stire publicata in
Adrian Năstase susține, pe blogul personal, că limbajul folosit de Traian Băsescu confirmă, până la urmă, că ce se întâmplă în România nu are legătură cu criza din plan european și nu solicită aceleași soluții.

'Este o criză în primul rând internă. Soluția la o astfel de criză este politică și nu economică. Pentru prima oară, după mult timp, l-am auzit pe Traian Băsescu vorbind despre necesitatea 'unității' în fața crizei economice. Nu a spus acest lucru de 1 Decembrie. L-a spus în fața prietenilor din Partidul Popular European, vorbind despre criza zonei euro. Nevoia de unitate în plan european nu cred că fost negată de cineva, și este regretabil faptul că, în acest moment, nu despre așa ceva este vorba, în urma reuniunii Consiliului European. Același Traian Băsescu, în țară, încurajează însă divizarea în societate, prin aruncarea unor categorii sociale asupra altora; izolează puterea politică - pe care o ține în propriile mâini - de orice dezbatere despre soluții sănătoase, care vin de la altcineva decât de la propria persoana șamd', scrie Năstase, pe blog, refereindu-se la discursul președintelui Traian Băsescu de la Bruxelles.

Conform președintelui Consiliului Național al PSD, unitatea pe care o "clamează în UE" Traian Băsescu nu o vede ca necesară în țară și, mai mult, "o prezintă ca fiind nocivă și iresponsabilă".

'În țară nu discutăm despre soluții, ci despre cum a decis președintele că trebuie să procedeze Guvernul. Așa, spre exemplu, Emil Boc și ministrul de Finanțe au ajuns să respingă propunerile USL pentru bugetul de anul viitor cu argumente aberante. O adevărată 'deschidere' către unitate din partea actualei puteri. Iar exemplele ar putea continua, cel mai flagrant din ultimele zile fiind chiar prezența președintelui la Consiliul European, unul dintre cele mai importante ale ultimilor ani, angajând România, într-o chestiune deosebit de importantă, fără să întrebe pe nimeni. Poziția României nu a fost definită prin unitate, ci prin voința unei singure persoane. Iată că avem bani, mulți se pare, să contribuim la rezervele financiare ale FMI!!!, dar nu avem bani de pensii si salarii', detaliază liderul social-democrat.



Publicat la 10-12-2011 12:45, Sursa www.antena3.ro