Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 18-03-2024)
EUR 4.9715 RON
USD 4.5614 RON
GBP 5.8088 RON
CHF 5.1628 RON
XDR 6.0731 RON
XAU 316.404 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Pinguinii gay Buddy și Pedro au fost separați. Buddy s-a cuplat acum cu o femelă
Stire publicata in

Pinguinii grădinii zoologice din Toronto, Buddy și Pedro, care au devenit celebri în Canada după ce formaseră un cuplu, au fost separați, iar acum Buddy s-a împerecheat cu o femelă. 

Cei doi pinguini africani făceau parte dintr-un grup de 12 exemplare, masculi și femele, care populau grădina zoologică din Toronto. Buddy, care are 21 de ani, formase un cuplu cu o femelă timp de 10 ani și avusese și pui, până să-l întâlnească pe Pedro, un pinguin de 10 ani. Cei doi au devenit parteneri, chiar dacă aveau femele la dispoziție, fapt care le-a adus celebritatea.

Luna trecută, însă, personalul grădinii zoologice a constatat că cei doi începuseră să se certe pe teritoriu, lucru des întâlnit între masculii speciei. Astfel, s-a luat decizia ca cei doi să fie separați, dat fiind și faptul că pinguinii africani sunt pe cale de dispariție, iar Buddy și Pedro ar fi mult mai utili propriei specii dacă s-ar și reproduce. 

Lui Buddy i s-a făcut cunoștință cu Farai, o femelă de trei ani, pe 19 noiembrie. De atunci, observatorii gărdinii zoologice au constatat că cei doi s-au împerecheat de mai multe ori, iar în prezent este de așteptat ca Farai să aibă și un pui. 

Și lui Pedro i s-a făcut cunoștință cu o femelă, la 1 decembrie, însă, deși acesta a dat semne că i-ar face curte noii partenere, până în prezent se pare că nu a avut loc nicio acuplare. 

Nu doar pinguinii au fost văzuți formând cupluri de același sex în condiții de captivitate. Același lucru a fost observat și în cazul delfinilor, al girafelor și al maimuțelor. De asemenea, un alt cuplu de pinguini masculi trăiește în prezent într-o grădină zoologică din Germania. (D.R.)

Publicat la 13-12-2011 14:17, Sursa www.jurnalul.ro