Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 25-04-2024)
EUR 4.9763 RON
USD 4.6386 RON
GBP 5.8067 RON
CHF 5.0843 RON
XDR 6.1159 RON
XAU 346.893 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Băsescu a semnat rechemarea ambasadorului României în Italia
Stire publicata in

Potrivit unui comunicat remis agenției MEDIAFAX, președintele a semnat, marți, decretul privind rechemarea lui Răzvan-Victor Rusu din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Italiană, în Republica Malta și în Republica San Marino.

Recent, președintele l-a criticat dur pe ambasadorul Răzvan Rusu, spunând că a văzut într-o emisiune TV că acesta nu a fost prezent, de Ziua Națională, la Roma, la un spectacol la care au participat 7.000 de români, șeful statului menționând că speră ca diplomatul "să ajungă acasă foarte repede".

Traian Băsescu a lansat această critică cu prilejul participării la o întâlnire cu reprezentanții comunității românești din Turcia.

Șeful statului le-a spus celor prezenți că a văzut la ProTv Internațional un material despre o manifestare organizată la Roma cu prilejul Zilei Naționale a României, la care au participat 7.000 de români, iar ambasadorul României în Italia nu a fost prezent.

"E foarte ușor să fii un mai bun ambasador decât ambasadorii noștri. Vă spun și ce am văzut (la ProTv Internațional - n.r.) - Ziua Națională a României, 7.000 de români la Roma adunați la un spectacol...", a spus Traian Băsescu.

El a menționat că ambasadorul României în Italia nu a fost prezent la acel spectacol, iar în schimb a fost prezent primarul Romei, care le-a mulțumit românilor.

"Nu știam cum să mă manifest și mi-ați dat ocazia s-o fac, să-mi manifest aici public dezaprobarea pentru comportamentul ambasadorului nostru de la Roma. Sper să ajungă acasă foarte repede, să-l prindă sărbătorile în sânul familiei", le-a mai spus șeful statului celor aproximativ 30-40 de români prezenți.

Cu ocazia evenimentului "Împreună pentru a ne cunoaște mai bine la Ziua Națională a României", organizat pe 26 și 27 noiembrie, pentru a sărbători cum se cuvine ziua de 1 Decembrie, echipa Pro TV International a fost prezentă la Roma și a realizat un material special. Românii din Italia au sărbătorit Ziua Naționala a României în stil tradițional românesc, iar Pro TV Internațional i-a provocat să spună de ce iubesc România.

Primarul Romei, Gianni Alemanno, a declarat pentru Pro TV Internațional că iubește România și este de părere că, împreună, românii și italienii trebuie să construiască o Europă mai bună.

Răzvan Rusu, ambasadorul României în Italia, a fost decorat în anul 2007 de șeful statului, cu Ordinul "Meritul Diplomatic", în semn de înaltă apreciere pentru activitatea în MAE.

Decretul de decorare a fost publicat în Monitorul Oficial în12 aprilie 2007.

Conform acestuia, președintele Traian Băsescu a conferit Ordinul "Meritul Diplomatic" în grad de Ofițer mai multor diplomați, inclusiv lui Victor Răzvan Rusu "în semn de înaltă apreciere pentru activitatea remarcabilă desfășurată în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, prin care au asigurat reprezentarea cu succes a strategiilor de politică externă ale României".

Decorațiile au fost acordate la propunerea ministrului Afacerilor Externe de la acea vreme, Mihai Răzvan Ungureanu.

Publicat la 20-12-2011 19:16, Sursa www.mediafax.ro