Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 19-04-2024)
EUR 4.9764 RON
USD 4.6687 RON
GBP 5.8125 RON
CHF 5.1404 RON
XDR 6.1447 RON
XAU 357.765 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Antologia umorului politic, ediția 2011
Stire publicata in
Antologia umorului politic, ediția 2011

S-au certat între ei, s-au jignit, s-au arătat cu degetul unul pe altul, s-au întrecut în discursuri. Și asta nu a fost tot. În 2011, politicienii români, cu voia sau fără voia lor, s-au mai întrecut în vorbe de duh, unele dintre ele vecine cu ridicolul. La sfârșit de an, vă prezentăm o selecție a "œperlelor" politicienilor noștri.

ELECTORAL
Crin Antonescu și Victor Ponta vor să-i atragă pe PDL-iști în opoziție
Sursa: AGERPRES


Corneliu Vadim Tudor


"Eu îi simpatizez și pe Crin Antonescu și pe Victor Ponta, dar îi mănâncă Traian Băsescu ca pe bobocii de rață, la micul dejun. Hai, să fim serioși! Ă‚la e un căpcăun și ăia sunt doi mielușei. Aici trebuie un balaur, care e numai mandea".

Varujan Vosganian

"œEmil Boc ignoră toate politicile publice care se referă la persoană, la unicitatea făpturii umane ("¦) îi privește pe români ca pe niște ținte de carton, anonim, fărănăzuințe, fără speranțe, fără melancolie. ("¦) Este cea mai profundă atitudine de dispreț la adresa fibrei spirituale a poporului român pe care am văzut-o eu în 21 de ani de Parlament sub această cupolă".

Marian Vanghelie

"Nu poți să conduci organizația de București decât dacă poți și dacă ești bun, că altfel te ejaculează. Te ejaculează..., adică, ....te ejectează!"

"Am o părere foarte bună de domnul Paleologu (n.r. deputatul PDL Teodor Paleologu). Eu îl respect foarte mult pe domnul Paleologu. Și cred, ca politician, dar ca un intelectual de remarcă, cred că poate să fie alături de acest consiliu. Și să vorbească românește. L-am văzut la televizor că vorbește românește. Și asta e nevoie".

 "Nu pot să rămân în PSD, așa ca o marionetă...oricum, o să analizez cu colegii mei, este vorba de viitorul meu. Am obligația morală să schimb anumite lucruri. Vreau să mă laud un pic, am viziune, știu cum se construiește un partid".

 "Dacă aș crede chiar că mă iubește Roberta "“ acum, pe cuvânt, pentru mine, că ar fi o chestie foarte frumoasă, dar este o iubire otrăvitoare. Mie îmi plac femeile, să știți, nu bărbații. Și atunci, eu o iubesc pe Roberta, dar ar trebui să-și găsească unul mai...care nu e chiar atât de...un tip mai cuminte, un intelectual rasat, care ar putea să se ademenească".

 "Le plac sau nu le plac de mine, (n.r. "“ se referea la colegii săi din PSD) eu sunt vicepreședintele partidului PSD, ca să ne înțelegem în această privință".

 "Nu plec din PSD. Uitați-vă bine la mine!...la configurația feței mele! Am eu față de om care să-l ademenească alții să plece?"

Crin Antonescu

"Eu sunt leneș, eu, cred dânșii, dorm mult. Nu mi-am petrecut nopțile cu vreunul sau vreuna dintre ei, să știe cât dorm sau nu. Nu mi-am dat întâlnire nici la ședințe, nici la sapă, nici la nimic dis-de-dimineață și am întârziat eu. Dar, văd că totuși, din anumite înregistrări pe care și le fac între ei, văd că dânșii nu se dau jos din pat decât de la anumite sume în sus. Așa încât matur, imatur, Victor Ponta nu-i circar, leneș, harnic, eu nu sunt hoț".

"Profetia era in baie, tot asa cu telefonul de unul singur?" (răspuns la afirmația lui Mircea Geoană că liderii PNL și PSD nu-și vor mai condudce partidele în scurt timp).

Mircea Geoană

"Nu mă interesează domnul Iliescu, pentru mine domnul Iliescu este un subiect închis în catafalc și dus în altă aripă a istoriei".

 "Păi, ăsta (n.r. "“ Victor Ponta) nu poate să conducă nici măcar o autobază, dar să conducă Guvernul României!"

"Niște puști țâfnoși (n.r. "“ despre pesediști, după ce l-au exclus din partid) se joacă cu funcțiile în stat, nici nu au ieșit încă de la grădiniță și vor să se joace cu funcția întâi și funcția a doua în stat".

"Demersul social-democraților este o dovadă de cretinism politic sau de blat între conducerea PSD și reprezentanții Puterii pentru ca șefia Senatului să revină PDL sau UDMR".

Adrian Năstase


"Membrii UNPR merg în teritoriu cu bastonul într-o mână și cu morcovul în cealaltă mână pentru a racola primari".

"Consider că noi, în această clădire (n.r. "“ Palatul Parlamentului) trebuie să adăpostim tot ceea ce este legat de istoria României, prezentul îl reprezentăm noi, prin statuile noastre vii, care sunt aici și unii dintre noi au chiar și niște fotografii, deja, pe unii dintre pereții clădirii".

"œMa aștept, la finalul acestor trei procese (în care este judecat - n.r.), ca una dintre aceste săli ale Înaltei Curți de Casație și Justiție  să poarte numele meu. Eu cred că ar fi un act de dreptate, încă un act de dreptate care s-ar face în mod evident, pentru că aceste lucruri merită sa rămană în istorie. Este vorba de o acțiune de hărțuire politică".

"Dacă vreți o propunere mai extravagantă, să ne mutăm noi la balcoane, să lucrăm de acolo și populația să stea jos, cei invitați să stea jos, în sala de plen,  ca să numai existe riscul de accident. Asta ar fi, sigur, o soluție mai extravagantă" ( după cazul Sobaru, conducerea Camerei a decis limitarea accesului invitaților în balcoane).

Șerban Mihăilescu

"Din 2004 nu am mai vorbit la această tribună a Camerei Deputaților, dar acum am venit special să-i zic lui Victoraș (n.r. "“ Victor Ponta) «ciocu mic!» pentru că viața mea nu a depins niciodată de dânsul și văd că mă atacă săptămânal".

Victor Ponta


"Este timpul să meargă la muzeul populiștilor și demagogilor, sunt convins că acolo domnul Emil  Boc va avea o statuie mică, dar în față".

"La reuniunea femeilor portocalii (n.r. "“ alegerea conducerii OF "“ PDL)  am fost principalul subiect, am fost obsesia lor, toate erau obsedate de mine. (..) Chiar și domnul Boc tot femeie portocalie a fost, a vorbit tot despre mine. Nu am înțeles dacă a fost adunarea femeilor pedeliste sau a femeilor portocalii care trebuie să-l înjure pe Victor Ponta".

"Pentru că sunt român (n.r.- întrebat de 1 decembrie de ce își iubește țara) și pentru că nu am altă țară și pentru că aici am crescut și eu și părinții mei, iar copiii mei aș vrea să trăiască tot aici".

William Brînză

"Atunci când deasupra ai o femeie puternică și performanțele bărbatului cresc. (n.r. "“ era în cărți numele Ancăi Boagiu pentru șefia Senatului). Eu sunt încântat să lucrez sub doamna președinte Roberta Anastase, iar activitatea mea în actuala legislatură vreau să cred că a fost remarcată de electorat. Cred că va fi un acord total, iar PDL-ul și România vor putea avea o legsilație europeană și gândul că în România există încă misoginism politic ar fi spulberat".

Andreea Paul "“ Vass

"De ce la întrunirile organizațiilor de femei se vorbește obsesiv de meritocrație și competență, iar la întâlnirile bărbaților nu se pune problema calității nădragilor?"
Emil Boc

"œUSL va merge la muzeul de antichități sau la muzeul de politici iresponsabile  pentru că politica deficitelor mari pe care aceștia ar susține-o este de domeniul trecutului".

"œDin nefericire, renii lui Moș Crăciun arată cam așa: prognozele de creștere economică  din UE sunt toate revizuite în scădere. Creșterea la nivelul UE pentru acest an a fost revizuită de la 1,8 la 1,7 și de la 2,1 la 1,4 pentru 2012. Deci, se pare că renii lui Moș Crăciun nu aduc în sanie vești foarte bune pentru întreaga Europă. Această revizuire a creșterii economice de la 2,1 la 1,4 anul viitor nu este o veste bună pentru nimeni, nici pentru România, care va fi obligată să-și revizuiască prognoza de creștere economic".

Liviu Dragnea


"Nu mă gândesc la o serie de sancțiuni, mă gândesc că poate se gândește să se gândească mai bine de aici înainte când vorbește. (n.r.-  Mircea Geaonă vorbise într-un interviu despre "răutatea" lui Ion Iliescu). Este un sfat prietenesc, PSD-ul nu are nevoie de genul acesta de manifestări acum care nu fac bine nimănui" .

Ioan Oltean


"Dacă guvernul și partidul și majoritatea nu vor reuși, electoratul va avea la îndemână sancțiunea pe care o aplică din patru în patru ani. (..) Vor veni alții să ridice munți de mămăligă și să facă să curgă râuri de lapte prin toate localitățile din această țară. Să vă scăldați în laptele de iapă al lui Ponta!"

Eugen Nicolicea


"Ați reușit să ne faceți de râsul Europei (n.r. - despre Victor Ponta) pentru că în momentul în care francezii îi făceau pe unii păduchioși, argumentele lor erau din blogul domnului Ponta care spune că a dus o viață de aurolac la Paris, dormind în gară, spălându-se în fântânile arteziene și trăind din banii din cărucioarele din gară".

"œA reușit performanța să chiulească de la ședințe (n.r. "“ liderul PSD, Victor Ponta) cel puțin un mandat și, totodată, să ia diurna de deplasare și banii cuveniți  ca și cum ar fi prezent. Aceasta se numește ubicuitate și anume caracteristica unui om de a fi în mai multe locuri simultan. De aceeași proprietate s-a bucurat domnul Ponta când dădea interviuri la Cotroceni în timp ce cartela lui vota liniștită".

"Ca un veritabil om de stânga, Victor Ponta își savurează vacanțele pe Coasta de Azur și promovează sclavia modernă angajând pe salarii de mizerie biete femei din Filipine. Prin urmare, Pontănacul-șef suferă sincer și intens că a ratat de trei ori ocazia de a avea mașina la scară și bodyguard personal.(președinția Camerei Deputaților). Iar cel mai mult îl doare că nu-l ia nimeni în serios și nu-l bagă în seamă nici alegătorii, nici colegii de partid, nici jurnaliștii și nici măcar tata-socru".

Publicat la 25-12-2011 00:45, Sursa www.evz.ro