Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 29-03-2024)
EUR 4.9695 RON
USD 4.6078 RON
GBP 5.8126 RON
CHF 5.1124 RON
XDR 6.1027 RON
XAU 330.791 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
LA MULȚI ANI, ROMÂNI! Un GÂND mai bun pentru toți cititorii noștri în 2012!
Stire publicata in
LA MULȚI ANI, ROMÂNI! Un GÂND mai bun pentru toți cititorii noștri în 2012! Postat la: 31.12.2011 20:01

LA MULȚI ANI, ROMÂNI! Un GÂND bun pentru toți în 2012

La mulți ani pentru 2012 și un an nou fericit, stimați cititori! Să aveți un an mai bun și mai liniștit, îmbelșugat și plin de bucurii! Redacția gândul vă mulțumește că i-ați fost alături în anul care tocmai s-a încheiat și că ați susținut toate proiectele speciale pe care le-am derulat pe parcursul anului 2011.

SALVEAZĂ‚ CRĂ‚CIUNUL

Cu ajutorul dumneavoastră am reușit să strângem aproape 100.000 de euro în cadrul campaniei Salvează Crăciunul, desfășurată în colaborare cu Știrile Pro TV, pentru copiii din Valea Screzii și Valea Plopului. Deși inițial ne-am propus să adunăm 10.000 de Like-uri pe Facebook, pentru că sponsori să dea câte un euro pentru fiecare like, ceea ce a urmat în primele 24 de ore ne-a obligat să vrem mai mult: în numai o zi aveam peste 40.000 de Like-uri și 36.100 de euro donați de sponsori. Acum avem puțin peste 94.000 euro și nu ne oprim aici.

Din 13 decembrie, noaptea în care au ars podoabele de Crăciun ale copiilor din Valea Screzii, iar bucătăria, sala de mese, cămara cu alimente și clubul de joacă au fost mistuite de incendiu teribil, gândul v-a spus în fiecare zi câte o poveste - de viață, de speranță și de putere, iar protagoniștii lor au fost suflete de 4 ani, de 8, de 15, ori de 36. Copii și adulți care ne-au învățat pe toți ce înseamnă salvarea.

DE CE IUBESC ROMÂNIA

Am lansat o întrebare simplă, dar cu un răspuns dificil poate de dat. Am consemnat mai întâi argumentele străinilor care au decis să trăiască în România, am primit apoi și răspunsurile românilor care ne-au făcut mândri de țara noastră, iar la final v-am invitat pe fiecare dintre voi să răspundeți la întrebarea "De ce iubesc România?" pe site-ul dedicat campaniei sau în cabina Știrilor Pro TV. Totul a culminat cu o campanie outdoor, cele 5 afișe cu Ilie Năstase, Nadia Comăneci, Ștefan Obobleja, Henri Coandă și Nicolae Păulescu, disponibile și în engleză, germană, italiană și spaniolă, făcând înconjurul lumii. De ziua națională a României, jurnaliști gândul au ieșit în stradă și au împărțit afișe tuturor celor care au venit să sărbătorească 1 decembrie la Arcul de Triumf.

ROMÂNIA ARE VIITOR

România a pierdut în 2011 pe unul dintre cei mai mari medici ai săi: Alexandru Pesamosca, profesorul care a salvat 50.000 de copii. În cadrul campaniei România are viitor, gândul i-a prezentat pe câțiva dintre medicii remarcabili ai României care și-au revendicat moștenirea Pesamosca. V-am făcut cunoștință cu oameni care nu pleacă de la spital după operații de teamă ca pacientul să nu facă vreo complicație. Cu oameni care își îndrumă pacienții să facă o donație pentru o cauză umanitară, atunci când cineva insistă să le dea "o atenție". V-am prezentat doctori care au salvat 15.000 de vieți sau care au făcut operații în premieră mondială și care au inventat proceduri medicale folosite azi pe scară largă în sălile de operații.

TRADIȚII ROMÂNEȘTI

În prag de sărbători, gândul a încercat să vă aducă în atenție poveștile unor oameni care au înțeles cât de importantă este păstrarea tradițiilor, așa cum sunt părintele Nicolae Goja și profesorii Sorin Apan și Șeclăman, sau a unora care au făcut din tradiție un stil de viață, cum este Hashim Memish, albanezul de la Slatina.

GÂNDUL CARE NE MIȘCĂ‚

Pe final de an, gândul a făcut un experiment și, timp de patru zile, a oprit din drumul lor oameni pe stradă în diverse locuri din centrul Bucureștiului, rugându-i să scrie pe o foaie de hârtie un gând sau un mesaj pentru cineva drag. I-am rugat să-și țină mesajul în fața camerei, i-am filmat și fotografiat și am montat imaginile într-un videoclip. Am reușit să strângem o colecție de gânduri bune care mai de care mai emoționante.

GÂNDUL TE PLACE

Pentru că legătura dintre noi, cei care scriem, și prietenii noștri de pe pagina de Facebook a gândul nu este o simplă întâlnire între ziariști și cititori, am dorit să marcam momentul în care comunitatea a ajuns la 40.000 de membri și să vă oferim un videoclip în semn de mulțumire.

ROMÂNIA, GÂNDEȘTE-TE!

După rezultatele dezastruoase de la sesiunea din vară a bacalaureatul din 2011, gândul a luat inițiativa de a ajuta șase absolvenți de clasa a XII-a care nu luaseră examenul. Alături de Irina Georgescu, profesor de limba și literatura română la Colegiul Național Sfântul Sava, și de Ovidiu Horobeț, profesor de matematică la Colegiul Național Matei Basarab, le-am oferit pe parcursul lunii august un intens program de pregătire. Lecțiile - trei în fiecare săptămână - au fost putut fi urmărite live pe site-ul nostru. La final, ne-am bucurat că toți au luat bacalaureatul, iar acum sunt studenți.

Pentru că suntem la început de an și vrem să venim în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră de informare, vă invităm să ne faceți câteva sugestii cu priviri la temele pe care ați dori să le abordăm și articolele pe care vreți să le citiți pe gândul în 2012.


 
Publicat la 31-12-2011 20:45, Sursa www.gandul.info