Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 27-03-2024)
EUR 4.971 RON
USD 4.5892 RON
GBP 5.7967 RON
CHF 5.0678 RON
XDR 6.0866 RON
XAU 323.424 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
REVELION 2012. Mii de turiști petrec Anul nou pe pârtiile de pe Valea Prahovei
Stire publicata in
REVELION 2012. Mii de turiști petrec Anul nou pe pârtiile de pe Valea Prahovei Postat la: 31.12.2011 19:53

ANUL NOU 2012 găsește peste 2.000 de turiști la schi pe pârtiile din stațiunile de pe Valea Prahovei, unde stratul de zăpadă măsoară între 20 și 35 de centimetri, iar instalațiile de transport pe cablufuncționează după programul normal.

Aproximativ o mie de turiști petrec ajunul Anului nou pe pârtiile din stațiunea Azuga, unde funcționează în condiții normale teleschiul și babyschiul, a declarat reprezentantul Serviciului Salvamont
Azuga, Alexandru Bîrțoiu.

Sâmbătă, la Azuga sunt practicabile pârtiile Sorica și Cazacu, care sunt acoperite cu un strat de zăpadă artificială de peste 20 de centimetri.

Alți peste 600 de turiști petrec ultima zi a anului pe pârtia Kalinderu și în fun-park-ul din stațiunea Bușteni.

Pe pârtia Kalinderu din Bușteni tunurile de zăpadă au fost pornite toată noaptea, astfel încât sâmbătă stratul de zăpadă artificială este de 35 de centimetri, a declarat șeful de instalație de la Kalinderu, Mihai Dobre. El a precizat că pârtia de la Bușteni nu va fi deschisă pentru turiști în noaptea de Revelion, însă schiorii vor putea rămâne pe pârtie și în parcul de distracții până în jurul orelor 17.00 - 18.00.

La Sinaia, sute de turiști petrec ultima zi a anului 2011 pe munte.

Potrivit reprezentanților Salvamont Sinaia, pe pârtiile din Valea Dorului, la 2000 de metri altitudine în Masivul Bucegi, se află sâmbătă aproximativ 500 de schiori.

Alte câteva zeci de turiști au urcat la 2000 de metri fără schiuri sau snowboard și se plimbă sau petrec în restaurantul situat la baza pârtiei.

Peste 15.000 de turiști sunt așteptați să petreacă Revelionul la Azuga, Bușteni și Sinaia, toate locurile de cazare omologate din cele trei stațiuni fiind deja rezervate.

Potrivit președintelui ANAT Sud, Adrian Voican, și anul acesta, la fel ca și în anii trecuți, cea mai căutată destinație de Revelion a fost stațiunea Sinaia, iar primele pachete turistice vândute au fost cele la hotelurile de trei și patru stele.

Anul acesta, tarifele de Revelion în stațiunile de pe Valea Prahovei au fost considerabil mai mari, comparabil cu ofertele de Crăciun.

În stațiunea Bușteni, Revelionul la un hotel de trei stele costă 399 de euro de persoană, preț care include trei nopți de cazare cu pensiune completă, cină festivă, acces gratuit la jacuzzi, saună, piscină și internet.

Revelionul la un hotel de cinci stele din stațiunea Azuga costă 755 de euro de persoană, iar cei care au ales această ofertă vor beneficia de patru nopți de cazare cu mic dejun și cina incluse, la care se adaugă cină festivă în noaptea de Revelion și acces la spa.

La Sinaia, revelionul la un hotel de trei stele costă 1.440 de lei de persoană și include patru nopți de cazare în cameră standard, mic dejun, cină festivă de Revelion, brunch și cină festivă în prima zi a anului 2012, divertisment, acces la saună și la jacuzzi.

Unii proprietari de pensiuni de pe Valea Prahovei au pregătit oferte pentru grupuri de turiști. La Bușteni, spre exemplu, o pensiune de trei stele, cu o capacitate de 25 de persoane, a putut fi închiriată de Revelion pentru suma de 3.000 de euro, iar pentru acești bani turiștii beneficiază de trei nopți de cazare și una gratis.

De asemenea, cei care au cumpărat pachete turistice de Revelion înainte de 1 decembrie au beneficiat, în unele hoteluri, de discount-uri de până la zece la sută din prețul pachetului turistic.


 
Publicat la 31-12-2011 20:45, Sursa www.gandul.info