Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 24-04-2024)
EUR 4.9761 RON
USD 4.6567 RON
GBP 5.7878 RON
CHF 5.0938 RON
XDR 6.131 RON
XAU 346.611 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Râmnicenii au trecut în Noul An pe muzică rock și sub focuri de artificii
Stire publicata in

Oameni de toate vârstele, de la bebeluși purtați în cărucior și până la persoane vârstnice, au luat cu "asalt" centrul urbei. Vinul fiert și cozonacul au fost atracția multor râmniceni

Centrul Râmnicului a fost cu câteva minute înainte de trecerea dintre ani un furnicar de oameni veniți din toate cartierele orașului. Am văzut bebeluși purtați de părinți în cărucioare sau în brațe, copii, adolescenți, tineri, adulți și persoane vârstnice, cu toții atrași ca un magnet în Scuarul Mircea cel Bătrân de distracția de sfârșit și început de an. La chioșcurile unde vânzătorii se întreceau în pregătirea floricelelor și a clătitelor uriașe se formaseră adevărate cozi. La fel și acolo unde Primăria Râmnicului servea vin fiert și cozonac, oamenii așteptau cuminți sub privirile grupurilor de polițiști locali, jandarmi, care au împânzit centrul orașului. Polițiștii de la rutieră dirijau circulația în imediata vecinătate, pe Bulevardul Calea lui Traian, iar muzica formației rock Antract răsuna în eter, încălzind parcă și mai aprig spiritele. În fața scenei, cei mai aprigi dansatori, ridicau mâinile deasupra capului și formau... valuri-valuri. Frigul părea că se simte mai puțin, iar oamenii se fotografiau lângă cei dragi, își făceau urări.

Maidanezii de la 1 Decembrie, prin mulțime

"Uite și câinii maidanezi care au fost la defilare, la Statuia Independenței, de au defilat în același timp cu Garda de Onoare" se aude zicând un bărbat care se distra pe seama acelorași comunitari care defilaseră la 1 Decembrie și care se pierdeau prin mulțime fără să fie speriați de zgomotul petardelor. Când ceasul a arătat că se scurgeau ultimele secunde din 2011, infernul a pus stăpânire pe centrul urbei. Zgomotele și frumusețea artificiilor trase din imediata vecinătate a Scuarului, dar și uralele venite din sufletele mulțimii, isteria și sticlele pocnite de caldarâm, îmbrățișările, au adus semnalul trecerii în Noul An. Orașul s-a trezit din amorțeală, iar alarmele mașinilor staționate în cartiere s-au pornit, accentuând vacarmul. În primele 30 de minute din 2012, "marea de oameni" se retrăgea în cartierele de unde venise. Pentru primii șoferi care circulau pe Bulevardul Calea lui Traian în 2012, impresia era că orașul fusese sub asediu, cioburile de sticle sparte și cutii de artificii abandonate făceau parte din imaginea mai puțin idilică a "civilizației străzii".

Publicat la 01-01-2012 01:45, Sursa www.adevarul.ro