Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 16-04-2024)
EUR 4.9763 RON
USD 4.6818 RON
GBP 5.8284 RON
CHF 5.1289 RON
XDR 6.1567 RON
XAU 356.824 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Bebelușul de o lună, violat și bătut până când inima i s-a oprit, s-a recuperat miraculos
Stire publicata in
Bebelușul de o lună, violat și bătut până când inima i s-a oprit, s-a recuperat miraculos

Medicii britanici sunt uimiti și revenirea miraculoasă a unui bebeluș de numai o lună. Băiețelul din Gravesend (sud-estul Marii Britanii) a fost internat în stare foarte gravă, la începutul lunii decembrie. Avea toate coastele, clavicula și unul dintre brațe rupte, iar ambii plămâni erau perforați. S-au observat și răni care indicau un abuz sexual. Din cauza șocului, inima copilului s-a oprit pentru câteva secunde, dar a fost adus înapoi la viață de medicii de la King's College Hospital, din Londra.

După zile întregi petrecute la Terapie Intensivă și după o spitalizare de aproape cinci săptămâni, bebelușul a fost externat și dat în grija unei familii adoptive. Medicii care s-au ocupat de acest caz au precizat că sunt uimiți că micuțul a reușit să supraviețuiască rănilor atât de severe, la o vârstă atât de fragedă.

Unul dintre cele mai grave cazuri de abuz din Marea Britanie

Pe 1 decembrie 2011, poliția a răspuns unui apel de urgență la o locuință din orașul Gravesend. Ajunși la fața locului au descoperit un bebeluș de numai o lună bătut atât de rău încât au crezut că nu va supraviețui până la spital. Nici măcar asistenții sociali, obișnuiți cu situațiile de abuz asupra copiilor, nu se mai întâlniseră cu un caz atât de grav, relatează publicația gravesendreporter.co.uk.

În momentul atacului, în locuința respectivă se aflau un bărbat de 35 de ani și o femeie de 33 de ani. Ambii au fost arestați, dar au ieșit din arest, pe 8 decembrie, după ce și-au plătit cauțiunea.

Despre drama bebelușului au aflat, în scurt timp, și locuitorii din oraș. Nemulțumiți de eliberarea celor doi, au atacat locuința în care se presupunea că stăteau cei doi adulți. Poliția a făcut apel la calm după ce, pe rețelele de socializare au început să circule amenințări la adresa celor două persoane. Casei din Gravesend a devenit un loc de pelerinaj pentru locuitorii care au aprins zeci de lumânări și au au depus flori și jucării.

Publicat la 16-01-2012 18:16, Sursa www.evz.ro