Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 17-08-2022)
EUR 4.8849 RON
USD 4.8018 RON
GBP 5.8119 RON
CHF 5.0503 RON
XDR 6.3298 RON
XAU 273.737 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Pietonii sunt primii vinovați pentru accidentele rutiere
Stire publicata in

Polițiștii mureșeni au dat publicității un raport de activitate, în cadrul căruia a fost prezentată situația accidentelor rutiere din întreg județul, pe anul trecut. Desene care înfățișează conturul unor victime ale accidentelor rutiere "tronează" pe asfaltul pricipalelor artere rutiere din oraș.

Astfel, în anul 2011, principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave au fost:

indisciplina pietonilor  - în  20,61% din cazuri

viteza excesivă/neadaptată -  în 19% din cazuri

neacordare prioritate pietonilor -  în 8,48% din cazuri

Atât șoferii, cât și pietonii din Târgu-Mureș au parte de un peisaj șocant pe străzile din oraș. Desene care înfățișează conturul unor victime ale accidentelor rutiere "tronează" pe asfaltul pricipalelor artere rutiere din oraș.

Acestea fac parte dintr-o amplă campanie de prevenire a accidentelor rutiere cauzate de neglijența pietonilor. Concret, echipaje de poliție rutieră, reprezentanți ARR dar și un grup de studenți voluntari de la București, au desenat cu vopsea fluorescentă, pe asfalt, în apropierea intersecțiilor, siluete de victime umane rezultate din accidentele rutiere. Au fost selectate cele mai circulate și, deci, periculoase 22 de intersecții sau artere de circulație din oraș, precum bulevardele 1 Decembrie 1918 sau 22 Decembrie 1989, precum și strada pricnipală a orașului, Gheorghe Doja.

"Scopul acțiunii a fost acela de a conștientiza atât pietonii cât și conducătorii auto, primii asupra riscurilor la care se expun prin traversarea prin locuri nepermise, ceilalți vis-a-vis de  deplasarea cu viteză excesivă în apropierea trecerilor pentru pietoni. Indisciplina pietonală este principala cauză a accidentelor rutiere în Târgu-Mureș, iar noi încercăm să stopăm acest flagel care duce de multe ori la decesul victimelor", ne-a declarat Florin Pop, șeful departamentului rutier din cadrul IPJ Mureș.


Publicat la 20-01-2012 08:15, Sursa www.adevarul.ro