Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 24-04-2024)
EUR 4.9761 RON
USD 4.6567 RON
GBP 5.7878 RON
CHF 5.0938 RON
XDR 6.131 RON
XAU 346.611 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
2011- încă un an de realizări pentru Chitila

Deși un an dificil din punct de vedere financiar, 2011 se vede acum, la final, ca un an al evoluției pentru oraș și pentru chitileni, cu multe promisiuni onorate și lucrări finalizate.

Care au fost cele mai importante realizări ale anului 2011?

“O lucrare de anvergură, sistematizarea Cartierului CFR a fost un proiect major pentru Chitila: odată cu finalizarea lui, întreaga zonă s-a dezvoltat enorm din punct de vedere al infrastructurii rutiere, cu 10 km de străzi asfaltate și canalizare pentru apele pluviale. Un alt proiect de mare amploare îl reprezintă executarea lucrărilor pentru rețelele de canalizare și apă în localitatea Rudeni, din nou o zonă importantă pentru orașul Chitila și o investiție esențială pentru dezvoltare. Aici se lucrează în prezent la canalizarea pentru apele pluviale, etapă ce va fi urmată de sistematizarea străzilor. Tot la capitolul asfaltări, au fost sistematizate străzile Ion Olteanu, Garofiței și Păcii (în zona de la pădure). Finalizarea lucrărilor la aducțiunea de apă în parteneriat cu Apa Nova a fost de asemenea o realizare, având în vedere că am reușit astfel să completăm necesarul de apă pentru alimentarea întregului oraș. Și nu în ultimul rând, reabilitarea termică a două blocuri din oraș și demararea lucrărilor de sistematizare în zona Deal, parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Chitilei, un proiect complex care se va derula și în 2012.”

Ce rezultate ați obținut în urma demersurilor îndelungi pe care le-ați făcut pentru servicii mai bune pentru chitileni?

“Perseverența cu care am solicitat și am susținut cauzele orașului s-au finalizat cu succes, în cele mai importante direcții: transport în comun, electricitate și salubritate. încheierea contractului cu RATB a adus chitilenilor un mijloc de transport în comun civilizat și accesibil, cu condiții moderne. în urma intervențiilor pe care le-am făcut la ENEL, am reușit ca, după 40 de ani, să se modernizeze rețelele de distribuție a energiei electrice în Chitila, chiar dacă lucrările au cauzat și neplăceri, prin întreruperi în alimentare. ENEL a investit masiv în orașul nostru, în special în Cartierul CFR, unde toată rețeaua este modernizată, dar și în celelalte zone din oraș, unde au fost montate puncte de transformare.  La fel de importantă a fost și finalizarea licitației și încheierea contractului cu Romprest, în urma căruia chitilenii beneficiază de servicii de salubritate și deszăpezire performante. Iar demersurile continuă pentru susținerea tuturor proiectelor pe care le avem în diferite stadii de dezvoltare și care vor fi implementate în 2012.”

Cum a continuat programul de acordare a loturilor pentru case în 2011?

“Anul acesta am reușit să acordăm o nouă serie de terenuri pentru tinerii chitileni care vor să-și construiască o casă, iar anul viitor vom continua cu a doua etapă astfel că, per total, vor fi acordate peste 500 de loturi pentru case. încă o dată, ne-am arătat sprijinul pentru tineri și grija pentru cetățeni, având în vedere că suntem chiar un caz unic, fiind localitatea cu peste 500 de locuri acordate, deși avem o suprafață a orașului foarte mică. Pentru mine, acest lucru înseamnă foarte mult și mă mândresc cu faptul că tinerii noștri nu pleacă din Chitila, ci își întemeiază familii aici și își construiesc viitorul în Chitila.”

Ce alte priorități ați avut anul acesta?

“Educația a ocupat un loc fruntaș, ca în fiecare an și am continuat modernizarea școlilor și a grădinițelor pentru ca elevii din Chitila să poată învăța în cele mai bune condiții. Am reușit să avem și o echipă de management mai eficient la Școala Nr. 1, iar acest lucru contează foarte mult în calitatea actului educațional. Am susținut bisericile din localitate și ne-am implicat în cazurile sociale, venind în ajutorul familiilor defavorizate. Și am reușit să îmbunătățim și calitatea serviciilor pe care o oferim chitilenilor, prin certificarea ISO a Primăriei Chitila, dar și printr-o comunicare mai bună prin intermediului ziarului, al site-ului www.primariachitila.ro și a campaniilor pe care le-am derulat de-a lungul anului.”

Anul 2011 a fost și unul al evenimentelor. Care au fost cele mai importante?

“Inaugurarea Parcului Dendrologic a fost un mare pas înainte pentru calitatea petrecerii timpului liber în Chitila. Am dezvoltat un oraș mai verde și activ, iar evenimentele de marcă au fost Zilele Chitilei, care au adunat cel mai mare număr de participanți din toți anii, prima ediție a festivalului de film Chitila Film Fest, proiectele ecologice Chitila Verde, spectacolul susținut de Teatrul Masca, concertul lui Ducu Berzi și multe altele.”

Care au fost provocările acestui an și cum ați reușit să le depășiți?

“Nu a fost deloc ușor ca într-un an cu un exercițiu bugetar extrem de redus să reușim să facem atât de multe lucruri importante și absolut necesare pentru dezvoltarea orașului. însă am dovedit, încă o dată, că dacă ne dedicăm muncii noastre și ne concetrăm pe profesionalism, reușim să realizăm ceea ce ne-am propus și să ne onorăm promisiunile față de cetățeni. Atragerea fondurilor europene a fost esențială, iar sprijinul colaboratorilor cu care am încheiat contracte a însemnat foarte mult, pentru că au înțeles că doar prin parteneriat putem duce lucrurile mai departe pentru dezvoltarea orașului Chitila.”

CITAT

“Sper ca realizările din acest an să ofere chitilenilor și mai multă încredere în Primar și în echipa Primăriei, pentru că am demonstrat că facem ceea ce am promis, chiar și în vremuri de austeritate și opoziție politică, fără sprijinul Guvernului.” Primar Emilian Oprea

Publicat la 08-02-2012 15:00, Sursa