Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 23-04-2024)
EUR 4.9762 RON
USD 4.6699 RON
GBP 5.7698 RON
CHF 5.1198 RON
XDR 6.1406 RON
XAU 344.57 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
OFL organizează dezbaterea publică "œSuntem pregătiți pentru clasa 0?"

 

Chitila, 5 martie 2012- Organizația Femeilor Liberale Ilfov, organizează  o dezbatere publică pentru a discuta  problemele existente prin aplicarea noii legi a educației, în special cele referitoare introducerea clasei zero (clasa pregătitoare)  și pentru a găsi împreuna soluții cu aplicabilitate practică.

Dezbaterea publica va avea loc La Casa de Cultura “Tudor Arghezi” din orasul Chitila începând cu ora 18,00. La dezbatere sunt invitați părinți,  cadre didactice, ONG-uri, jurnaliști, reprezentanți ai autorităților locale și ai Inspectoratelor Școlare.

 

Președintele Organizației de Femei Liberale Ilfov d-na Ștefania Duminică, atrage atenția asupra modului în care implementarea acestei noi prevederi legislative afectează viața școlii și a comunității. Este necesară dezbaterea publică întrucât se impune identificarea problemelor și a riscurilor și găsirea de soluții pentru eliminarea sau diminuarea pe cât posibil a acestora. Viitorul copiilor noștri trebuie clădit cu responsabilitate și implicare.

 

Lucia Varga, președintele Organizației de Femei din România consideră că “Este nevoie să ne implicăm activ acum pentru a nu face greșeli pe seama copiilor noștri. Actuala guvernare, prin măsurile implementate în sistemul de educație, introduce haosul și scade major calitatea actului de învățământ. Invităm părinții și cadrele didactice împreună cu administrația publică locală și societatea civilă să se implice, să căutăm împreună soluții pentru a corecta măsurile care se dovedesc greșite ale actualei guvernari” 

 

 în urma acestor dezbateri publice se vor centraliza soluțiile găsite și acestea vor fi transmise în mod public autorităților centrale  și locale pentru a fi luate în considerație.

 

Despre Organizatia Femeilor Liberale

Organizația Femeilor Liberale din Romania s-a reconstituit în anul 2003 ca o componentă politică specifică in cadrul Partidului National Liberal din Romania. Preocupat in mod deosebit de primatul individului in fata societatii, de egalitatea in fata legilor, de garantarea drepturilor si libertatilor cetatenesti, Partidul National Liberal este interesat de locul si rolul pe care femeia trebuie sa-l ocupe in societate romaneasca. Organizatia Femeilor Liberale exprima, atat pe plan intern cat si international, vointa femeilor liberale de a considera egalitatea de sanse ca un principiu fundamental garantat de constitutiile societatilor care pun in centrul politicii de afirmare drepturile omului. Obiectivele Organizatiei Femeilor Liberale sunt schimbarea profunda a societatii, implicare a femeilor in viata comunitatii, in decizii, participarea activa in domeniul social. Presedintele OFL este in prezent Lucia Ana Varga, deputat de Bihor.

 

 

  

Publicat la 01-03-2012 12:41, Sursa