Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 18-04-2024)
EUR 4.9763 RON
USD 4.6625 RON
GBP 5.8158 RON
CHF 5.1291 RON
XDR 6.1402 RON
XAU 356.868 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
2012, inca un an de dezvoltare pentru Chitila

La finalul acestui an, nicio stradă nu va mai fi neasfaltată. Acesta este anul dezvoltării continue, al finalizării lucrărilor de infrastructură și al extinderii serviciilor pentru chitileni.

Cu un buget local de 92.385.577 lei, dintre care 35.642.860 lei sunt fonduri proprii, Primăria Chitila începe acest an cu proiecte ample de modernizare urbană, cu programe elaborate și cu fonduri europene în valoare de 56.742.717  lei atrase pentru proiectele în derulare. Deși un an în care efectele crizei economice se resimt în continuare, 2012 va fi pentru Chitila încă un an de evoluție, cu priorități clare, în care dezvoltarea orașului ocupă primul loc.

La alocarea bugetului pentru acest an, au fost luate în calcul toate cheltuielile care să asigure buna desfășurare a instituțiilor locale, dar și acoperirea ajutoarelor sociale. Au fost incluse indemnizațiile pentru persoanele cu handicap, costurile pentru susținerea funcționării transportului în comun în orașul Chitila, salariile din sistemul de învățământ care se ridică la 2.910.000  lei, precum și fondurile necesare pentru dezvoltarea localității conform programului pentru 2012, prioritizând cofinanțarea pentru proiectele europene, în detrimentul altor investiții necesare precum reparațiile la dispensar sau construirea unei policlinici. „Fondurile europene au importanță strategică pentru Chitila. Pentru a le atrage, Primăria Chitila trebuie să contribuie la proiectele europene cu anumite sume din bugetul propriu. Astfel, am pus pe primul loc implementarea acestor proiecte care au un rol esențial în modernizarea orașului, amânând alte investiții pentru anii viitori"Ÿ, a declarat Primarul Emilian Oprea.

Modernizare și sprijin pentru tineri

Proiectele principale din 2012 sunt reprezentate de finalizarea sistematizării în tot orașul, finalizarea extinderii rețelei de apă și canalizare din Rudeni, instalarea sistemelor de supraveghere video pe străzi, realizarea iluminatului public pe str. Rudeni, în zona industrială, amenajarea unui parc in Cartierul Tineret și reabilitarea parcului din Cartierul CFR. Din fonduri proprii, Primăria Chitila va investi în continuarea programului de reabilitare termică a blocurilor, finalizarea și darea în folosință a clădirii ce va funcționa ca sediu pentru Serviciul de Evidență a Persoanei, realizarea drumurilor și a infrastructurii pentru energie, alimentare cu gaz, apă și canalizare pentru extinderea Cartierului Tineret, modernizarea și reabilitarea corpului vechi al Școlii nr.1 și încălzire centrală în toate școlile din Chitila, reabilitarea Casei de Cultură, modernizarea Pieței Gării și plantarea a aproximativ 800 de arbori pe raza orașului. Tot din fonduri proprii, în această primăvară va fi realizată etapa a III-a a Parcului Dendrologic, va fi amenajată o alee pietonală pe str. Rozelor, pe malul lacului Colentina (zona Colonie) și se vor continua acțiunile de sterilizare a câinilor din localitate. Vor continua și inițiativele de atragere a investițiilor în Chitila pentru a facilita crearea locurilor de muncă și dezvoltarea orașului.

Din 15 martie va începe și programul de branșare la rețeua de apă a celor care au solicitat acest lucru, iar până pe 15 aprilie se speră branșarea tuturor. După această dată, poate începe alimentarea cu apă,  Primăria Chitila având în prezent capacitatea de a asigura acest serviciu, datorită proiectului realizat în parteneriat cu Apa Nova.

Tinerii chitileni vor beneficia în continuare de sprijinul Primăriei Chitila, programul de acordare a locurilor pentru case desfășurându-se și anul acesta, prin acordare, începând din luna mai, a terenurilor din zona Cartierului CFR.  Tot pentru tineri se vor face investiții și în sport, Primăria având în vedere realizarea unui teren de tenis și a unui balon pentru fotbal, precum și înființarea  Clubului Sportiv Chitila pentru ca tinerii și copiii implicați în activități sportive să se poată dezvolta.

în plan cultural, 2012 va fi un an în care se va continua tradiția Zilelor Orașului, dar și a desfășurării festivalului de film Chitila Film Fest, după succesul înregistrat anul trecut de această inițiativă.

„Avem în derulare proiecte europene de mare amploare, astfel că 2012 va fi anul dedicat finalizării lucrărilor de infrastructură din Chitila. La sfârșitul acestui an, nicio stradă din Chitila nu va mai fi neasfaltată, iar toate gospodăriile vor fi branșate la rețelele de apă și canalizare"Ÿ, Primar Emilian Oprea.

Publicat la 05-03-2012 13:04, Sursa