Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 17-04-2024)
EUR 4.9754 RON
USD 4.6739 RON
GBP 5.8294 RON
CHF 5.1301 RON
XDR 6.1501 RON
XAU 359.41 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
"œImplicare, perseverenta ,lupta si munca in echipa", reteta de succes a vicepresedintei Cristina Manicea

Este prima femeie care detine o functie de conducere in cadrul Consiliului Judetean Ilfov. Este implicata activ in proiecte de amploare pentru dezvoltarea judetului si imbunatatirea calitatii vietii pentru locuitorii acestui judet. Este la al treilea mandat de consilier judetean si vicepresedinte al Consiliului Judetean Ilfov din anul 2008. Desi s-a implicat in politica intr-o perioada in care eram condusi de prejudecati, Cristina Manicea a luptat pentru lucrurile in care crede,  a perseverat, a rezistat la stres, a comunicat eficient, s-a integrat intr-o echipa si a reusit sa dovedeasca faptul ca femeia poate fi un bun manager.

Care sunt proiectele in care v-ati implicat pentru dezvoltarea judetului Ilfov?

Ca sotie de preot, unul din primele proiecte pe care le-am sustinut a fost sprijinirea bisericilor din Ilfov, care se confrunta cu mari dificultati financiare, avand in vedere faptul ca aceste institutii se adreseaza unor comunitati mici si nu pot  sustine constructiile necesare din fonduri proprii. Suntem tara europeana si conform normelor fiecare biserica trebuie sa aiba o capela proprie pentru ca oamenii sa-si poata depuna decedatii. In 2004 in judet nu existau mai mult de 2-3 capele, si asta in parohiile cu un numar mai mare de enoriasi. Cele mici nici nu visau la asa ceva. Am reusit impreuna cu colegii mei din consiliu sa ajutam si parohii mici sa realizeze astfel de investitii si nu numai.

Ati amintit de faptul ca suntem tara europeana, dati-ne cateva exemple de proiecte finantate prin fonduri structurale pe durata mandatului  dvs?

Sunt  implicata in diverse proiecte europene care vizeaza comunitatile defavorizate si cele de tineret, acestea fiind doua directii importante pentru dezvoltarea Ilfov-ului: diminuarea problemelor sociale si sporirea implicarii active a tinerilor in viata comunitatii.  In cadrul proiectului “EU actionez, Tu activezi- impreuna (ne) schimbam”, avem  ca obiectiv sprijinirea si responsabilizarea tinerilor in domeniul socio-administrativ , prin implicarea lor in viata administratiei publice  si sustinerea ideilor si a solicitarilor lor in realtia cu autoritatile publice locale. Un alt proiect , “Colaboram, implicam si dezvoltam in Ilfov”,  este dedicat comunitatii rromilor si are ca rezultat  crearea  a 3 incubatoare sociale – o patiserie, o frizerie si o tamplarie- in care rromii fara loc de munca si studii sunt invatati, practica si ulterior sunt platiti pentru munca lor. Din pacate, desi este vorba de initiative extreme de benefice pentru judet, nu toate demersurile mele au putut fi duse la bun sfarsit, pentru ca s-au lovit de indiferenta Guvernului . Este cazul unui proiect pe care l-am sustinut in cadrul Consiliului Judetean privind combaterea violentei domestice, un proiect pentru care am mobilizat colegii din Cosiliu, dar care nu a putut fi pus in aplicare deoarece Guvernul nu a considerat acest domeniu o prioritate. Exemple negative ale actiunilor Guvernului as mai putea da, pentru ca nu este primul proiect care s-a lovit de refuzul executivului, dar prefer sa vorbesc despre lucruri pe care le-am putut desfasura in favoarea oamenilor din judet , fara sprijinul celor aflati la putere.

 

 

Ati  facut parte din echipa care a facut posibila reintroducerea RATB in Ilfov. Ce a insemnat acest  demers?

In momentul in care traseele RATB din Ilfov au fost desfiintate, am fost unul dintre initiatorii campaniei de strangere de semnaturi pentru remedierea acestei situatii si am facut parte  din echipa care a mediat acordul pentru reluarea traseelor RATB in Ilfov, in cadrul negicierilor purtate cu Primaria Generala a Capitalei.  A fost un domeniu de interventie major pentru mine, avand in vedere importanta  functionarii transportului in comun pentru ilfoveni si a fost o reusita care a avut un impact pozitiv asupra a mii de locuitori din Ilfov.  Din pacate , vorbim despre un lucru care ar fi trebuit sa vina de la sine, daca ar fi fost  negociat bine de presedintele Consiliului Judetean , inca de la inceput.

Care sunt calitatile care v-au ajutat sa faceti fata provocarilor si sa evoluati pe plan profesional ?

Am intrat in politica acum aproape 13 ani, intr-o perioada in care femeilor nu le era acordat foarte mult credit in acest domeniu. Insa sunt  o persoana careia ii plac provocarile si care stie sa persevereze si  sa lupte pentru ceea ce crede, iar acest lucru m-a ajutat sa demonstrez, de-a lungul timpului, valoarea pe care femeile o au si capacitatea lor de a face schimbari benefice in politica si in comunitate. Sunt o femeie responsabila, nu pot sta deoparte cand vad nevoile oamenilor si ma implic total in ceea ce fac. Insa realizarile mele se datoreaza si echipei alaturi de care lucrez si  colegilor din PNL pe care i-am sustinut si care mi-au acrodat sprijin la randul lor. Sunt un membru activ al Partidului National Liberal, cred in obiectivele liberale si sustin primariile si colegii mei in proiectele pe care le deruleaza prin consiliul Judetean Ilfov sau in parteneriat cu Consiliul.

Ce  obiective v-ati propus pentru viitor ca vice-presedinte al Consiliului Judetean Ilfov?

In primul rand, mi-am propus sa duc la bun sfarsit proiectele in care sunt implicata, sa initiez si altele in  sprijinul  comunitatii  ilfoveane si sa gasesc solutii la nevoile locuitorilor din Ilfov.  Mai sunt inca multe de facut si este important ca oamenii sa vada rezultatele si sa stie ca actionam pentru solutionarea problemelor  lor, ca suntem pregatiti din punct de vedere profesional si uman pentru a dezvolta cu adevarat acest judet. In acest context,  sprijin candidatura lui Marian Petrache pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Ilfov ,deoarece cred in proiectele sale si sunt convinsa ca experienta lui in administratie publica, spiritual de echipa, calitatea lui ca om sensibil la nevoile semenilor, implicarea deplina, puterea lui de munca  sunt  cateva din calitatile care il recomanda  si consider ca este persoana cea mai potrivita pentru a pune in aplicare aceste proiecte in beneficiul ilfovenilor.

 

 

Publicat la 18-04-2012 10:21, Sursa