Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 24-04-2024)
EUR 4.9761 RON
USD 4.6567 RON
GBP 5.7878 RON
CHF 5.0938 RON
XDR 6.131 RON
XAU 346.611 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Chitila face față cu brio caniculei

Dacă în multe localități din țară autoritățile locale se confruntă cu mari probleme din cauza lipsei de apă, orașul nostru se poate mândri cu o acoperire completă a necesarului de apă pentru toate zonele, în condițiile unui consum de apă mai mare față de alți ani.

Perioadele prelungite cu temperaturi de peste 30 grade Celsius au pus întreaga țară pe jar, la propriu, pentru că  nevoia de consum a cetățenilor în ce privește apa a crescut simțitor și multe  localităț, care nu au infrastructura necesară pentru a putea acoperi acest necesar, s-au confruntat cu întreruperi mari în alimentarea cu apă. Pentru Chitila, aceste primele luni de vară au fost cel mai bun indicator al utilității pentru parteneriatul realizat de Primăria Chitila cu Apa Nova.  Colaborarea cu Apa Nova s-a dovedit a fi esențială pentru a putea oferi cantitatea de apă necesară la nivelul întregului oraș, fără această suirsă suplimetară de apă, Chitila neputând acoperi toate zonele din oraș. în luna iunie, consumul de apă în orașul nostru s-a ridicat la aproximativ 54.000mᵌ, iar aproape 10% din acest necesar a fost asigurat de către Apa Nova.

 Față de lunile de iarnă-primăvară, consumul din timpul verii a crescut cu aproximativ 40% și au fost realizate noi branșamente la rețeaua de apă, astfel că cererea a crescut simțitor. în plus, vor urma noi branșări în zonele Cartier Regina Maria, Carier Tineret și Deal, ceea ce înseamnă că necesarul de apă va continua să crească, mai ales dacă temperaturile se vor menține ridicate. Pentru a evita un eventual blocaj, Serviciul de Apă și Canal Chitila îi sfătuiește pe chitilenii care locuiesc la curte să nu mai folosească apa din rețeaua publică pentru udatul grădinii sau spălarea autoturismelor, având în vedere că este vorba de o apă provenită de la mare adâncime, de 200m, care se extrage cu costuri mari. Pentru aceste activități, chitilenii sunt sfătuiți să folosească forajele proprii și hidrofoarele. 

Publicat la 08-08-2012 10:31, Sursa