Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 28-03-2024)
EUR 4.973 RON
USD 4.6085 RON
GBP 5.8167 RON
CHF 5.0914 RON
XDR 6.1038 RON
XAU 327.835 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
"Noul Belodedici"œ a ajuns la Oțelul
Stire publicata in

Marius Stan a reușit să completeze lotul campioanei României cu încă două nume: Alexandru Iacob (22 de ani) și Daniel Novac (24 de ani), ambii jucând ultima oară la Victoria Brănești.

Cei doi au semnat contracte pe câte patru sezoane cu Oțelul. Alexandru Iacob, supranumit "noul Belodedici",  poate evolua atât în centrul defensivei, cât și ca mijlocaș la închidere. El a ajuns să joace fotbal dintr-o întâmplare. "Alex a făcut timp de trei ani și jumătate înot. A fost vicecampion de copii în probele de spate și bras, are și astăzi medaliile. Într-o zi, tavanul piscinei acoperite de la Hunedoara s-a prăbușit, motiv pentru care bazinul a fost închis. Așa a ajuns la fotbal", și-a amintit tatăl fotbalistului, Valer Iacob, fost președinte al Corvinului în perioada 2001 - 2003.

În iulie 2005, la 16 ani, Iacob a debutat în eșalonul secund, la Corvinul, echipă pentru care a evoluat în 56 de meciuri și a marcat un gol.

Hagi l-a luat la Steaua

În primele luni ale lui 2007 a efectuat un stagiu de pregătire la Internazionale Milano Primavera. "La un antrenament, l-am păcălit pe Hernan Crespo. Am simulat că trimit mingea lung, dar am preferat un dribling. După această fentă, Crespo s-a întors către mine și mi-a făcut semn cu degetul arătător. Era ceva de genul: «Să nu mai îndrăznești să-mi faci așa ceva!»", a povestit, ulterior, Iacob, care a ajuns la Steaua în iulie 2007, la sugestia lui Gică Hagi. N-a prins însă decât foarte puține meciuri în tricoul primei echipe, el fiind cedat apoi la Gloria Buzău, respectiv Victoria Brănești, unde a jucat de 16 ori în sezonul trecut. La rândul său, Novac, care e mijlocaș central, a mai evoluat și la Inter Gaz București și Poli Iași II, iar în sezonul trecut a bifat 18 meciuri și un gol pentru formația din Brănești. 

Publicat la 10-08-2011 22:46, Sursa www.adevarul.ro