Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 18-04-2024)
EUR 4.9763 RON
USD 4.6625 RON
GBP 5.8158 RON
CHF 5.1291 RON
XDR 6.1402 RON
XAU 356.868 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Chitila Film Fest la a doua ediție

O experiență culturală specială, după succesul de anul trecut, Chitila Film Fest revine anul acesta cu a doua ediție. Ne așteaptă trei zile de film și distracție în aer liber în perioada 31 august-2 septembrie.

Primăria Chitila, alături de parteneri, organizează la acest final de vară a doua ediție a festivalului de film Chitila Film Fest, o competiție națională de filme documentare și scurtmetraje
de ficțiune și animație, dedicată regizorilor români. în primele două zile ale evenimentului se va desfășura concursul propriu-zis, iar pe 2 septembrie va avea loc festivitatea de premiere.  Publicul va urmări creațiile cinematografice pe malul apei, lângă cei trei stejari seculari – simbol al orașului Chitila. Filmele înscrise în concurs vor fi proiectate pe un ecran gonflabil gigant,  iar în apropierea sa va fi amplasată o scenă pe care vor evolua artiști și formații de jazz.

în concurs s-au putut înscrie studenți sau absolvenți ai facultăților de profil, precum și regizori și oameni din industria cinematografică pasionați de regia de film. în competiția finală vor fi nominalizate cinci scurtmetraje de ficțiune și cinci documentare, alese pe baza selecției făcută de juriul Festivalului.

Chitila Film Fest se dorește a deveni, prin edițiile organizate în fiecare an în orașul nostru, o rampă de lansare pentru tinerii regizori, în cursa pentru marile festivaluri de film internaționale.

“Chitila Film Fest este o inițiativă care pune orașul nostru pe harta culturală și care deschide noi oportunități pentru pasionații de film. în Chitila avem un public numeros care apreciază arta cinematografică, iar acest festival este o formă de promovare a culturii care îndeplinește toate cerințele unui eveniment cultural de excepție”, a declarat Emilian Oprea, primarul orașului Chitila.

Vor fi așadar trei zile de distracție și film în aer liber, în prezența unui juriu de excepție și a unui număr mare de spectatori, Chitila Film Fest fiind un bun prilej de a aduna iubitorii de film și de natură în același loc.

 “Am început acest proiect cu ideea de a creea un eveniment și un prilej pentru ca publicul să poată viziona filme într-un mod neconformist, stând pe o pătură sau pe o bancă, pe marginea unui lac. Ne-am dorit să îndepărtăm puțin ideea că filmele se pot vedea doar într-o sală de cinema sau acasă, la televizor. Nu credeam că vor fi prea mulți cei care să împărtășească ideea noastră. Am fost însă plăcut surprinși să găsim în Chitila autorități locale care ne sprijină, iar Facultatea de Imagine și cea de Regie din București ne-au pus imediat la dispoziție filme bune ale studenților lor. Publicul a gustat ideea noastră, iar regizori și critici de film de renume ne-au arătat că apreciază acest eveniment. Anul acesta, sperăm  să avem un juriu deosebit și sprijinul Centrului Național al Cinematografiei”, a explicat Dan Chiorcioiu – director de imagine și organizator.

Chitila Film Fest s-a bucurat de o promovare intensă în presa națională, astfel că anul acesta sunt așteptați și mai mulți vizitatori din alte localități. Pentru aceștia, organizatorii au pregătit o linie de transport specială, gratuită, care va funcționa pe ruta Metrou 1 Mai-Chitila Film Fest și retur. 

Publicat la 30-08-2012 16:10, Sursa