Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 07-12-2023)
EUR 4.9679 RON
USD 4.614 RON
GBP 5.8029 RON
CHF 5.2769 RON
XDR 6.1317 RON
XAU 301.716 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Chitila are un nou serviciu: SVSU

Serviciul voluntar pentru situații de urgență va oferi suport în toate situațiile de urgență de pe raza orașului, de la incendii la calamități naturale.

în orașul nostru s-a înființat un serviciu de urgență pe bază de voluntariat care va interveni în toate situațiile de calamitate, incendii, inundații sau blocaje din cauza zăpezii, având de asemenea un rol important în informarea cetățenilor și pregătirea gospodăriilor și a societăților de pe raza orașului în privința cazurilor de urgență.

Cristian Dincă este șeful acestui serviciu, iar principala sa sarcină este atragerea voluntarilor pentru formarea unei echipe SVSU. Aceștia vor colabora cu SVSU în baza unui contract de voluntariat și vor beneficia de o serie de facilități. Sunt căutate persoane cu vârsta maximă de 53 de ani, bărbați, de preferat cu stagiul militar satisfăcut sau femei, de preferat cu experiență sau cunoștințe în acest domeniu.

Serviciul de urgență va fi alcătuit dintr-un compartiment de prevenire, al cărui principal obiectiv este informarea cetățenilor și un compartiment de intervenție, împărțit pe patru subdomenii: cercetare/căutare, salvare și prim ajutor, evacuare și suport logistic. Voluntarii vor beneficia și de instruiri lunare specializate, organizate de echipa Primăriei Chitila, dar și de reprezentanți ISU.

Cei interesați trebuie să se prezinte la Primăria Chitila, iar pentru mai multe detalii poate fi contactat Cristian Dincă, la adresa de email dincamirceacristian@yahoo.com

Regulamentul SVSU poate fi găsit pe site-ul www.primariachitila.ro

 

Publicat la 04-10-2012 13:22, Sursa