Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 24-04-2024)
EUR 4.9761 RON
USD 4.6567 RON
GBP 5.7878 RON
CHF 5.0938 RON
XDR 6.131 RON
XAU 346.611 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Aur la mondiale pentru karatiștii chitileni

Echipa clubului de karate Phoenyx-Sunrise s-a întors de la Campionatul Mondial cu 11 medalii, dintre care 3 de aur. Clubul are însă nevoie de susținere financiară pentru ca aceste performanțe să continue pentru micii sportivi chitileni.

în perioada 12-14 octombrie, la Novi Sad- Serbia, a avut loc Campionatul Mondial de Karate pentru copii, cadeți și juniori. Chitila a fost reprezentată de Clubul Phoenyx- Sunrise, cu 8 copii și senseiul lor. La campionat au participat 34 de țări și aproximativ 1.800 de copii, iar chitilenii s-au întors cu 3 medalii de aur, 3 de argint și 5 de bronz. De altfel, România s-a clasat pe primul loc cu 29 de medalii obținute de Federația Română FRKWC, urmată de Rusia care a obținut 14 medalii. Este al patrulea an consecutiv în care România se clasează pe locul I la mondiale, iar clubul din Chitila a adus României aproape jumătate din medaliile câștigate anul acesta. La campionat au participat Gârță Roxana, Dobra Andreea, Vezure Mihai, Rădulescu Andrei, Andrei Diana, Dumitru Vlad, Dumitru Victor, Onuță Marina și sensei Andrei Daniela.

Roxana Gârță a câștigat aurul la categoria Kumite echipe, după o competiție extrem de dificilă. La 15 ani, și-a trăit visul de a urca pe podiumul Campionatului Mondial. „Am fost foarte emoționată când am urcat pe podium și am ascultat imnul României. A fost o recompensă pentru cei 4 ani de antrenament, dar și pentru părinții mei, care m-au susținut întotdeauna”, a povestit Roxana. A fost motivată de visul ei de a câștiga aurul la mondiale, dar și de sacrificiile pe care părinții săi le-au făcut pentru ca ea să poată ajunge sus. „ Este un sport minunat, care înseamnă disciplină, sănătate și educație. Un sport care te poate duce sus într-un timp scurt, dacă te dedici și perseverezi”, adăugat Roxana. Acum elevă la Colegiul Economic Virgil Madgearu, Roxana visează la noi competiții și speră ca în viitor să poată deveni antrenor de karate la propria sală.

însă clubul Phoenyx- Sunrise riscă să nu mai poată participa la următoarele competiții din cauza lipsei susținerii financiare. „Sperăm ca rezultatele excelente pe care le-am obținut să ajungă la cei care îi pot susține pe acești copii în continuarea drumului lor și în menținerea performanței. Mulțumim d-lui Director Ilie Duțu pentru sprijinul și oportunitatea de a ne desfășura antrenamentele în cadrul școlii și sperăm ca aceste victorii la mondiale să fie un motiv de mândrie pentru toți chitilenii”, a declarat Andrei Constantin, președinte Phoenyx-Sunrise.

 

Publicat la 05-11-2012 09:49, Sursa