Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 25-04-2024)
EUR 4.9763 RON
USD 4.6386 RON
GBP 5.8067 RON
CHF 5.0843 RON
XDR 6.1159 RON
XAU 346.893 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Premii pentru studenții români din străinătate
Stire publicata in

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) dă startul competiției "Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate"œ.

LSRS lansează concursul anual dedicat studenților și absolvenților români din străinătate: "Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate". Totodată, LSRS va premia, împreună cu organizațiile studențești partenere, studenții români cu rezultate academice și extra-curriculare deosebite în țară.

Concursul are drept scop recunoașterea meritelor studenților români din universități reputate la nivel internațional, care se remarcă în plan academic și extra-curricular prin rezultate lăudabile în anul universitar 2010-2011. Vor fi decernate următoarele categorii de premii: Studentul Român al Anului din America, Studentul Român al Anului din Europa, Studentul Român al Anului de pe alte Continente (altele decât America și Europa), Studentul Român Erasmus al Anului, Studentul Anului în România și Marele Premiu pentru Studentul Român al Anului din Străinătate.Premiile vor fi acordate atât pentru nivelul universitar (licență), cât și pentru nivelul post-universitar (masterat și doctorat). Pentru prima dată de la introducerea premiilor pentru excelență academică, LSRS va acorda, în colaborare cu ANOSR (Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din Romania) și USR (Uniunea Studenților din România), un premiu adresat comunității studențești naționale.Competiția pentru Marele Premiu pentru Studentul Român al Anului din Străinătate  este deschisă tuturor tinerilor români care au studiat în anul universitar 2010-2011 în străinătate, indiferent de continent.  Înscrierile sunt gratuite, se realizează exclusiv online și se pot face până la data de 1 decembrie 2011.Câștigătorii vor fi selectați de un juriu alcătuit din personalități ale societății românești din mediul academic și profesional și din reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), iar premiile vor fi acordate în cadrul Galei LSRS, care va avea loc pe 6 ianuarie 2012, la București.  

Publicat la 14-11-2011 16:15, Sursa www.adevarul.ro