Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 18-03-2024)
EUR 4.9715 RON
USD 4.5614 RON
GBP 5.8088 RON
CHF 5.1628 RON
XDR 6.0731 RON
XAU 316.404 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Ziua Națională a Poliției

Pe 25 martie, polițiștii din întreaga țară au sărbătorit Ziua Națională a Poliției. Echipajele Poliției Române precum și cele ale Poliției Locale din Chitila au marcat evenimentul, invitându-i pe copii să descopere tainele meseriei de polițist, vizitând sediile de poliție și fiindu-le prezentate echipamentele acestora.

în dimineața zilei de 25 martie, sediul Poliției Locale din Chitila a devenit neîncăpător pentru elevii Școlii Primare Ion Olteanu veniți să afle mai multe despre meseria de polițist. Cei mici, însoțiți de cadrele didactice, au asistat la prezentări realizate de reprezentanți ai Poliției Române și Poliției Locale, au aflat care sunt cele mai importante reguli pentru prevenirea accidentelor și au pus zeci de întrebări despre echipamentele și modul de acțiune al polițiștilor.

După ce au făcut un tur al sediului și au văzut cum funcționează sistemul de supraveghere video al Poliției, precum și dispeceratul acesteia, elevii au fost invitați în interiorul autoturismelor oficiale ale celor două instituții. Fascinați de girofar, portavoce și echipamentele electronice din dotarea autoturismelor, cei mici s-au bucurat, rând pe rând, de oportunitatea de a sta la volanul unei mașini de Poliție și au explorat fiecare colțișor al acestora, sub supravegherea polițiștilor. Acțiunea a avut ca principal obiectiv informarea elevilor și creșterea gradului de conștientizare a importanței respectării regulilor de circulație și a legilor în general, pentru prevenirea implicării copiilor în accidente rutiere și a fenomenului de delincvență juvenilă.

 

Publicat la 09-04-2013 13:40, Sursa