Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 26-04-2024)
EUR 4.9765 RON
USD 4.6373 RON
GBP 5.8018 RON
CHF 5.0832 RON
XDR 6.1121 RON
XAU 350.321 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Fizioterapia "“ o terapie complementară

Gelu Cosma este fizioterapeut cu o experiență bogată în recuperarea medicală, făcând parte din echipa României în turneele de tenis pentru a le asigura sportivilor o formă fizică cât mai bună și un program de îngrijire eficient. Alături de alți specialiști în domeniu, formează echipa cabinetului Kinetic Sport Medicine care asigură servicii medicale la nivel înalt pentru recuperarea formei fizice optime pentru fiecare pacient.

Ce este fizioterapia și care sunt beneficiile ei?

Rolul fizioterapiei este de a fi un adjuvant prețios al recuperării, cu tehnici specifice ce includ ansamblul aplicațiilor terapeutice, având la bază utilizarea agenților fizici. Includem aici undele magnetice, undele mecanice, crio-termoterapia, dar mai ales curenții electrici. La cabinetul nostru oferim servicii de evaluare a aparatului locmotor, fizioterapie prin electroterapie, vaccum, laser, ultrasunete, shokwave și tcare therapy, dar și masaj, terapie manuală, kinetoterapie și acupunctură. Prin fizioterapie se obțin, prin proceduri non-invazive: recuperarea, îmbunătățirea și menținerea mobilității pierdute în urma unor afecțiuni și reintegrarea în activitatea zilnică normală, reducerea până la dispariție a durerilor patologice musculare și articulare și îmbunătățirea forței și tonusului muscular.

De ce ați ales acest domeniu și ce experiență aveți ca fizioterapeut?

Sunt licențiat și am absolvit masterful în fizioterapie sportivă și recuperare medicală, adunând o experiență de peste 10 ani în practica sportivă și recuperarea medicală.  Am colaborat ca fizioterapeut cu Federația Română de Tenis,  ATP (Association of Tennis Professionals ), WTA (Woman’s  Tennis Association) și Comitetul Olimpic Român. De asemenea, am urmat cursuri de specialitate în străinătate, în Florida, Madrid sau Australia, în domeniul fizioterapiei sportive, al acupuncturii și terapiei manuale. Din 2010, am format o echipă de kinetoterapeuți, cu ajutorul căreia am dezvoltat și implementat în cadrul Clinicii Kinetic Sport Medicine, un proiect unic de fizioterapie sportivă și recuperare medicală. Iar în prezent , mă ocup de implementarea unui concept personal în wellness –spa, cu un rol standard în recuperare medicală, dar și în educarea sportivilor și a oamenilor obișnuiți pentru prevenirea accidentărilor.

Care sunt afecțiunile ce pot fi tratate prin fizioterapie?

Există mai multe categorii de afecțiuni ce pot fi tratate prin fizioterapie. Prima ar fi traumatologia sportivă și aici vorbim de durerile articulare, întinderile și rupturile muscular, chisturile meniscale, leziunile ligamentelor, tendinita, rupturile de menisc și altele. La acestea se adaugă afecțiunile reumatologice și cele care țin de patologia osoasă, afecțiunile neurologice și cele de ortopedie și post-traumatice. Fizioterapia are numeroase beneficii asupra organismului deoarece calmează durerile musculare sau de articulații, are proprietăți antiinflamatorii pentru că previne sau tratează inflamațiile ori pur și simplu relaxează musculatura corpului. Ea este de un real folos în probleme ortopedice (motorii sau neuro-scheletale), reumatologice, geriatrice sau pedriatice.

Publicat la 03-04-2013 10:46, Sursa