Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 19-04-2024)
EUR 4.9764 RON
USD 4.6687 RON
GBP 5.8125 RON
CHF 5.1404 RON
XDR 6.1447 RON
XAU 357.765 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Traian Igaș și șeful Poliției Române cer ca evaluarea polițiștilor să fie corectă și obiectivă
Stire publicata in
Traian Igaș și șeful Poliției Române cer ca evaluarea polițiștilor să fie corectă și obiectivă Postat la: 19.11.2011 19:38

Ministrul de Interne, Traian Igaș, și șeful Poliției Române, chestorul Liviu Popa, le cer șefilor inspectoratelor de poliție ca evaluarea ofițerilor și a subofițerilor pe acest an să fie corectă și obiectivă, astfel încât calificativul "foarte bine" să fie acordat doar celor care s-au remarcat.

Ministrul Administrației și Internelor, Traian Igaș, și șeful Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), chestorul Liviu Popa, au declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă susținută la Oradea, după o reuniune la care au participat șefii inspectoratelor județene de poliție, că le-au cerut acestora ca evaluarea să fie "corectă", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Azi (sâmbătă - n.r.) am transmis un mesaj foarte clar șefilor de inspectorate județene, că data de 1 decembrie va fi o zi în care vom face anumite avansări în grad, iar cei care vor fi propuși de jos în sus să fie doar cei care s-au remarcat în cursul anului. Polițiștii care au acționat cu dăruire și profesionalism - nu voi ezita să-i avansez chiar a doua zi, pentru că vrem să dăm un semnal clar celor care vor să muncească și să fie profesioniști. De asemenea, le-am cerut ca evaluarea ofițerilor și subofițerilor pe acest an să fie corectă, să reflecte activitatea fiecărui angajat. Cei care și-au făcut datoria și s-au remarcat să primească calificativul «foarte bine», dar cei care nu s-au remarcat în mod deosebit să primească calificativele pe care le merită", a declarat ministrul Traian Igaș.

Igaș a adăugat că "în trecut, peste 95 la sută din polițiști aveau calificative «foarte bine» și în județele unde lucrurile mergeau bine, și în județele unde lucrurile mergeau prost".

La rândul său, șeful Poliției Române, Liviu Popa, a afirmat că este important ca aparatul polițienesc să evalueze corect activitatea angajaților, fără a se ține seama de criterii extraprofesionale, de ordin social sau de altă natură.

"Este important să avem o apreciere obiectivă a activității polițiștilor, pentru că nu vreau să mai existe niciun fel de aprecieri de genul că «hai să-i dăm calificativul pentru că altfel nu poate fi avansat sau că altfel, săracul, o să aibă nu știu ce alte probleme»"¦", a spus șeful Poliției Române.

În ultimele zile, la Oradea a avut loc o întâlnire a conducerii Poliției Române cu toți șefii inspectoratelor județene de poliție din țară, pentru analizarea situației operative, ocazie cu care ministrul Administrației și Internelor, Traian Igaș, și șeful IGPR, Liviu Popa, au avut și o întâlnire cu conducerea Poliției ungare, pentru discutarea unor măsuri care să fie luate de ambele părți pentru scăderea infracționalității.


 
Publicat la 19-11-2011 20:15, Sursa www.gandul.info