Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 18-04-2024)
EUR 4.9763 RON
USD 4.6625 RON
GBP 5.8158 RON
CHF 5.1291 RON
XDR 6.1402 RON
XAU 356.868 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Primarul Iașiului, amenințat cu pușcăria și moartea de către 250 de șomeri
Stire publicata in

Angajații de la societatea de termoficare l-au avertizat pe primarul Gheorghe Nichita să nu concesioneze CET-ul unor privați deoarece le-ar pune serviciul în pericol. Aceștia l-au amenințat pe edil că va ajunge în sicriu sau în pușcărie.

Falimentul CET Iași, pasat unui privat

În urma falimentului Centralei Electrice de Termoficare, activitatea de producere, furnizare și transport a agentului termic a fost preluată de compania franceză Dalkia, care a angajat doar 650 de salariați ai societății.

Alți 100 de angajați au rămas la CET și se ocupă doar de reparații și întreținerea utilajelor, iar restul de 250 de persoane vor fi concediate de luna viitoare. Aceștia i-au trimis pe 19 noiembrie o scrisoare de amenințare primarului în care îl someză să nu mai organizeze licitația pentru concesionarea serviciului de termoficare, care ar duce la concedieri colective.

"Mult stimate domnule Nichita, credem și sperăm să citiți această scrisoare și să o luați în serios. Este o scrisoare ultimatum de avertizare. Dacă până pe data de 1 decembrie nu anulați definitiv licitația privind concesionarea serviciului de termoficare, noi vă promitem că Sărbătorile de Iarnă le veți face sau în sicriu sau în pușcărie în cel mai bun caz. Așteptăm o nouă hotărâre de Consiliu sau dumneavoastră și familia sunteți în foarte mare pericol pentru că aproape 250 de șomeri de la CET sunt disperați și capabili de orice. Ar fi bine să nu riscați", au amenințat angajații.

Primarul Gheorghe Nichita a sesizat Poliția și Parchetul și susține că în spatele scrisorii sunt alte grupuri de interese.

"În alte condiții nu aș fi fi dat atenție unor astfel de amenințări. Interpretez această scrisoare ca pe un șantaj și apoi ca o amenințare. Scrisoarea este opera unei minți bolnave și iată cum un demers legal și absolute necesar a ajuns să deranjeze anumite grupuri de interese", a reacționat primarul.

Publicat la 23-11-2011 18:15, Sursa www.adevarul.ro