Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 27-03-2024)
EUR 4.971 RON
USD 4.5892 RON
GBP 5.7967 RON
CHF 5.0678 RON
XDR 6.0866 RON
XAU 323.424 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Regele Mihai, absent de Ziua Nationala la Alba Iulia
Stire publicata in
Autoritățile din Alba au fost informate oficial că Regele Mihai și membrii familiei regale nu vor participa la manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naționale a României, evenimente la care fuseseră invitați, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prefectul de Alba, Ștefan Bardan, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că a primit din partea Casei Regale un răspuns la invitația lansată Regelui Mihai și membrilor familiei regale de a participa la manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naționale a României.

"Din păcate, Casa Regală ne-a informat că Majestatea Sa și membrii familiei regale nu vor putea onora, în acest an, evenimentul. Ne felicită pentru sărbătorirea momentului istoric de la 1 Decembrie 1918 și își exprimă dorința de a ne întâlni în cursul anului viitor", a afirmat Bardan.

Întrebat ce personalități au confirmat, până în prezent, participarea la manifestările organizate la Alba Iulia în 1 Decembrie, Ștefan Bardan a răspuns că autoritățile din Alba au trimis invitații tuturor reprezentanților autorităților statului, iar singura confirmare primită este din partea ministrului Administrației și Internelor, Traian Igaș.

Autoritățile din Alba i-au invitat la manifestările organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale atât pe Regele Mihai, cât și pe președintele Traian Băsescu.

Liderul PSD, Victor Ponta, anunța că cei trei co-președinți ai USL vor participa, de 1 Decembrie, la sărbătoarea de la Alba Iulia.

Guvernul României a alocat, în acest an, pentru manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naționale a României, suma de 800.000 de lei.
Publicat la 23-11-2011 21:00, Sursa www.jurnalul.ro