Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 26-04-2024)
EUR 4.9765 RON
USD 4.6373 RON
GBP 5.8018 RON
CHF 5.0832 RON
XDR 6.1121 RON
XAU 350.321 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
1200 de militari pregătiți de paradă. "œBizonul", "œJderul" și "œGhepardul" au ocupat bulevardul
Stire publicata in
FOTO 1200 de militari pregătiți de paradă. "œBizonul", "œJderul" și "œGhepardul" au ocupat bulevardul

Militarii au făcut, astăzi, ultima repetiție înainte de marea paradă care se va desfășura pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României.


Pregătirile pentru parada de 1 Decembrie
Sursa: Vlad Stănescu

Peste 1200 de ofițeri și subofițeri de la armele ce compun sistemul național de apărare au defilat pe sub Arcul de Triumf. Astfel, cele mai reprezentative unități de luptă ale Ministerului Apărării Naționale (MapN), Ministerului Administrației și Internelor (MAI), Serviciului Român de Informații (SRI) sau cele al Serviciului de Pază și Protecție (SPP) au defilat pe sub ochii celor câteva zeci de bucureșteni curioși, adunați pe traseul străbătut de militari.

Cei care au deschis parada în acest an  au fost voluntarii de la Asociația "Tradiția Militară", echipați în uniforme precum cele purtate de militarii români întimpul Primului Război Mondial. Comandantul paradei a fost desemnat generalul de brigadă Nicolae Ciucă, comandant al Diviziei 2 Infanterie "GETICA". Acesta este cel mai tânăr general din Armata Română, avansat în grad , anul trecut, de președintele României Traian Băsescu, pe 25 octombrie, de Ziua Armatei.

Astfel, tancuri, blindate sau transportoare de rachete ale MapN au trecut pe sub Arcul de Triumf. Printre cele mai reprezentative se numără mașinile de luptă ale infanteriei MLI-84M "œJderul", tancul TR 85 M1 "œBizonul" și sistemul de apărare antiaerian "œGhepard". Au fost urmate de mașini ale Poliției, Jandarmeriei, Pomierilor, cele ale SRI și SPP. Chiar și scafandrii sau luptătorii din trupele speciale de intervenție au "asortat" tehnica de luptă pusă în mișcare cu acest prilej.

În acest timp, Bucureștiul a fost survolat de elicoptere și avioane mililitare. Din peisajul de sărbătoare nu a lipsit "cavaleria". Jandarmii călare și cei de la Poliția Locală au defilat, de asemenea, pe sub arcul ce simbolizează unitatea națională a românilor. La capătul coloanei de militari s-a aflat Regimentul de Gardă și fanfara militară care au încheiat un moment ce se vrea reprezentativ pentru sărbătorirea zilei naționale.

 

Restricțiile de circulație impuse cu ocazia pregătirilor pentru defilare care au avut loc, astăzi, în preajma Arcului de Triumf vor fi valabile și pe 1 decembrie. Astfel, după cu informează Poliția Capitalei, între orele 05:00 "“ 15:00, va fi restricționată circulația pe axul central al Șos. P. Kiseleff și banda I de circulație, pe tronsonul cuprins între Piața Presei Libere și Piața Arcului de Triumf, dinspre Piața Presei Libere către Piața Arcul de Triumf, precum și banda III de circulație pe Șos. București "“ Ploiești (dinspre Fântâna Miorița către Piața Presei Libere).

Totodată, între  orele 09:00 "“ 15:00, va fi închisă total circulația pe Șos. Kiseleff și pe străzile adiacente, între Piața Presei Libere și Piața Victoriei, pe Str. Alexandru Constantinescu, între Piața Arcului de Triumf și Bd. Mărăști, pe Bd. Alexandru Averescu, între Piața Arcului de Triumf și Bd. Mărăști și pe Bd. Mareșal Constantin Prezan, între Piața Arcului de Triumf și Piața Charles de Gaulle. Va fi restricționat temporar și traficul rutier pe Str. Arhitect Ion Mincu.
De asemenea, la data de 01.12.2011, între orele 17:00 "“ 19:00, cu ocazia desfășurării ceremoniei ,,Retragere cu torțe"™"™, va fi restricționată circulația pe banda I și banda II pe traseul: Palatul Cercului Militar "“ Bd. Regina Elisabeta "“ Bd. Mihail Kogălniceanu "“ Piața Operei "“ Bd. Eroii Sanitari "“ Bd. Eroilor "“ Str. Gh. Marinescu "“ Șos. Cotroceni "“ Bd. Iuliu Maniu "“ Bd. Vasile Milea "“ sediul Regimentului 30 Gardă.
 

În plus de Ziua Națională a României va fi

Foto: Vlad Stănescu

Publicat la 27-11-2011 15:16, Sursa www.evz.ro