Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 26-04-2024)
EUR 4.9765 RON
USD 4.6373 RON
GBP 5.8018 RON
CHF 5.0832 RON
XDR 6.1121 RON
XAU 350.321 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Meșterii populari declară deschise "Serbările Galațiului"
Stire publicata in

Serbările Galațiului debutează astăzi cu tradiționalul "Târg al Meșterilor Populari", eveniment organizat pe esplanada de la "Potcoava de Aur" de Centrul Cultural "Dunărea de Jos", Primăria Municipiului Galați și Arhiepiscopia "Dunării de Jos"

La manifestarea din acest an vor fi prezenți în jur de 50 de meșteri autentici din zone reprezentative ale țării: Vâlcea, Bistrița Năsăud, Suceava, Argeș, Maramureș, Iași, Vrancea, Brașov, Baia Mare, Neamț, Harghita, Galați, dar și meșteri din Republica Moldova.

Artiștii populari prezenți în acest an la "Târgul Meșterilor Populari" aduc în orașul de la Dunăre o gamă variată de produse tradiționale, de la cioplituri în lemn, ceramică, țesături, pictură naivă, icoane pe sticlă și până la măști și instrumente populare, dar și produse culinare.

"Practic, în cele patru zile, gălățenii pot achiziționa de la «Târgul Meșterilor Populari», de la ceramică de Horezu și până la ouă încondeiate după tradiții bucovinene. Toți cei care vor veni la acest târg vor avea parte și de demonstrații de îndemânare din partea mesteșugarilor", spune Aurelia Bogatu-Matei, director adjunct în cadrul Centrului Cultural "Dunărea de Jos".

Din program nu vor lipsi spectacole susținute de Fanfara "Valurile Dunării" și soliștii Ansamblului folcloric "Doina Covurluiului". Programul artistic începe în fiecare după-amiază la ora 16.00.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc astăzi, la ora 12.00, meșterii urmând să rămână în Galați până pe 1 decembrie. Așa cum spuneam, manifestarea face parte din Serbările Galațiului, în cadrul cărora vor mai fi organizate concerte muzicale, activități religioase prilejuite de sărbătorirea patronului spiritual al orașului, dar și activități culturale.

Publicat la 28-11-2011 05:45, Sursa www.adevarul.ro