Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 25-04-2024)
EUR 4.9763 RON
USD 4.6386 RON
GBP 5.8067 RON
CHF 5.0843 RON
XDR 6.1159 RON
XAU 346.893 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Ziua de Sf. Andrei, a 12 nelucrătoare pentru bugetari dacă trece și de deputați
Stire publicata in
Ziua de Sf. Andrei, a 12 nelucrătoare pentru bugetari dacă trece și de deputați

Ziua de 30 noiembrie a devenit zi liberă pentru bugetari. Celebrarea Sfântului Andrei a fost declarată zi de sărbătoare legală, în care nu se lucrează, o propunere legislativă depusă de trei parlamentari trecând de Senat prin procedura adoptării tacite. În România există în acest moment unsprezece zile libere consacrate prin lege în afara sărbătorilor de duminică - 1-2 ianuarie, 25-26 decembrie, 1 mai, Adormirea Maicii Domnului, prima și a doua zi de Paști, 1 Decembrie, prima și a doua zi de Rusalii

Deputatul Mircia Giurgiu și senatorii Emilian Frâncu și Liviu Titus Pașca arată, în expunerea de motive, că declararea zilei de 30 noiembrie ca sărbătoare legală ar fi un act firesc de celebrare a celui care, în calitate de apostol, "a înnobilat ființa națională a românilor", acesta formând în Dobrogea primele comunități creștine și fiind considerat de Biserica Ortodoxă Română patronul spiritual al românilor.

În opinia inițiatorilor, România se numără printre țările cu cele mai puține zile declarate legal nelucrătoare. Totuși, comisia sesizată în fond cu această propunere legislativă, Comisia pentru muncă, a întocmit un raport de respingere a inițiativei, majoritatea membrilor comisiei apreciind că diminuarea zilelor lucrătoare dintr-un an calendaristic ar determina presiuni asupra bugetului de stat.

Publicat la 29-11-2011 14:17, Sursa www.evz.ro