Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 25-04-2024)
EUR 4.9763 RON
USD 4.6386 RON
GBP 5.8067 RON
CHF 5.0843 RON
XDR 6.1159 RON
XAU 346.893 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
"OPERAȚIUNEA GOLGOTA" "“ Planul secret al KGB de dezmembrare a Uniunii Sovietice | VIDEO
Stire publicata in
"OPERAȚIUNEA GOLGOTA" "“ Planul secret al KGB de dezmembrare a Uniunii Sovietice | VIDEO

Acum trei decenii, serviciile secrete de la Moscova lansau una dintre cele mai spectaculoase diversiuni din istorie: dezintegrarea controlată a "œImperiului Roșu" și reclădirea lui. Ținta declarată: hegemonia mondială.


Planul secret al KGB de dezmembrare a Uniunii Sovietice
Sursa: Reuters

La 1 decembrie 1991, Ucraina își proclama independența. Era lovitura de grație dată Uniunii Sovietice, după ce și statele baltice se rupseseră de URSS. Imperiul s-a prăbușit ca un domino. Pe 25 decembrie, Mihail Gorbaciov, un președinte rămas fără țară, demisiona. Comunismul aparținea trecutului. Republicile independente alegeau calea capitalismului și democrației. Războiul rece părea terminat. Oare? Dacă totul era/este doar o uluitoare operațiune pusă la cale în laboratoarele KGB? Dacă URSS pleca pentru... a rămâne?

Statele Unite fuseseră avertizate: "O să facem un lucru nemaipomenit. O să vă lipsim de dușmanul vostru."

Nu ratați în ediția de mâine a "Evenimentului zilei" un material senzațional despre uluitoarea strategie a KGB de a înfrânge Occidentul cu propriile lui arme.

Publicat la 30-11-2011 18:46, Sursa www.evz.ro