Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 30-03-2023)
EUR 4.9485 RON
USD 4.5545 RON
GBP 5.6239 RON
CHF 4.9726 RON
XDR 6.1268 RON
XAU 288.142 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Suceava: Investițiile în instalații noi de iluminat de sărbători, modeste; sunt reparate cele vechi
Stire publicata in
Suceava: Investițiile în instalații noi de iluminat de sărbători, modeste; sunt reparate cele vechi Postat la: 30.11.2011 19:06

Investițiile în instalații noi de iluminat pentru sărbători în municipiile și orașele sucevene vor fi modeste, primarii preferând să le folosească pe cele vechi, care au fost reparate și li s-au înlocuit becurile arse, instalații noi fiind cumpărate doar în Suceava, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că au fost achiziționate instalații de iluminat noi în municipiu în valoare de 50.000 de lei, care, alături de instalațiile achiziționate în anii precedenți sau unele confecționate în cadrul unui serviciu al municipalității, au fost deja amplasate în oraș, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Iluminatul de sărbători în municipiul Suceava va fi inaugurat în seara de 1 decembrie, odată cu aprinderea luminilor din bradul de Crăciun. Lungu a spus că, în acest an, cu sprijinul sponsorilor, în orășelele copiilor ce vor fi amenajate în municipiu vor fi distribuite copiilor aproximativ 5.000 de pachete cu cadouri.

În municipiul Rădăuți, iluminatul de sărbători va fi funcțional începând de sâmbătă seară, a declarat primarul Aurel Olărean.

El a precizat că municipalitatea rădăuțeană și-a propus să achiziționeze și să monteze noi instalații de iluminat de sărbători în valoare de 20.000 de lei, dar vor fi folosite mai mult instalațiile mai vechi.

Olărean a arătat că în seara de Sf. Nicolae municipalitatea va organiza pentru copii o lansare de baloane cu aer cald, urmând ca pe un teren deschis să fie lansate circa 200 de astfel de baloane pentru care s-au cheltuit aproximativ 1.000 de lei. Totodată, din sponsorizări vor fi acordate copiilor 500 de pachete cu cadouri.

În municipiul Câmpulung Moldovenesc vor fi folosite instalațiile de iluminat vechi, care au fost reparate, dar și instalații noi achiziționate cu 15.000 de lei.

Primarul municipiului, Gabriel Constantin Șerban, a declarat că iluminatul de sărbători va fi funcțional din 6 decembrie, de Sf. Nicolae. El a arătat că în zona centrală a municipiului va fi amplasată o scenă pe care vor evolua formații ale școlilor și liceelor din oraș care vor prezenta concerte specifice acestei perioade.

În municipiul Fălticeni iluminatul de sărbători va fi la fel ca cel de anul trecut, a declarat primarul Vasile Tofan.

"Va fi mai modest. Nu avem instalații sofisticate. Le-am reparat pe cele vechi, am înlocuit becuri, să avem o atmosferă de sărbătoare", a spus Tofan.

În municipiul Vatra Dornei nu se vor monta instalații de iluminat în plus față de anul trecut.

Primarul municipiului, Ioan Moraru, a declarat că nu are fonduri pentru noi investiții în astfel de instalații.

"Nu avem nimic în plus. Nu sunt fonduri", a spus Moraru, care a menționat că se repară instalațiile vechi ce vor fi montate în oraș, dar că va fi o atmosferă frumoasă, urmând să fie amplasați patru brazi de Crăciun. El a arătat că iluminatul de sărbători va fi inaugurat în 15 decembrie.

În orașul Siret va fi folosită instalația de iluminat de anul trecut, iar dacă vor exista fonduri din sponsorizări, ar putea fi achiziționate noi instalații.

"Vom folosi ceea ce am avut și anul trecut. Dacă obținem sponsorizări, vom mai cumpăra, dar dacă nu, nu avem nici un leu pentru astfel de achiziții", a spus primarul din Siret, Adrian Popoiu.

El a precizat că iluminatul de sărbători va fi funcțional începând cu 20 decembrie.

În orașul Gura Humorului nu vor fi noi instalații de iluminat, dar va fi amenajat, în zona centrală, un Târg de Crăciun cu numeroase dulciuri.

Primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat că nu au fost făcute noi achiziții pentru instalațiile de iluminat de sărbători, iar vechile instalații au fost reparate.

"Vom amenaja însă un frumos Târg de Crăciun, în zona centrală, unde vom instala o scenă pe care vor fi în fiecare zi spectacole începând cu 20 decembrie și până în 7 ianuarie. Vor evolua formații de toate felurile, de toate confesiunile, dar și ale minorităților naționale", a spus Ursaciuc.

El a mai arătat că va fi creată o piațetă unde vor fi amplasate căsuțe după un model propriu și va funcționa un târg de dulciuri.

În județul Suceava, pe principalele trasee, sunt amplasate casete luminoase în formă de brad, inscripționate cu mesajul "Crăciun în Bucovina", dar și mai multe panouri publicitare ce promovează petrecerea sărbătorilor de iarnă în Bucovina, toate acestea fiind realizate anul trecut când programul turistic "Crăciun în Bucovina" a fost finanțat cu fonduri europene.


 
Publicat la 30-11-2011 19:46, Sursa www.gandul.info