Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 25-04-2024)
EUR 4.9763 RON
USD 4.6386 RON
GBP 5.8067 RON
CHF 5.0843 RON
XDR 6.1159 RON
XAU 346.893 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Victor Ponta: "În 2012, locul UDMR va fi în opoziție, iar cel al PDL la DNA"
Stire publicata in

UPDATE: Președintele PSD, Victor Ponta a declarat miercuri, la Cluj-Napoca, cu prilejul lansării "Angajamentului pentru România", că după 2012 USL va pune "un tricolor" care să îi unească pe români, fără "culori care au făcut rău României", spunând că "există două căi: UDMR să meargă în opoziție și PDL la DNA".

"De ce am lansat Angajamentul la Cluj, în inima Transilvaniei? Pentru că Transilvania este locul în care oamenii și-au pus cele mai mari speranțe în Traian Băsescu și PDL și au fost cel mai crunt dezamăgiți de Traian Băsescu și PDL. Chiar și în 2009, când bucureștenii au fost înșelați de Traian Băsescu, oamenii din Ardeal, cu consecvență și încredere, au crezut în Băsescu și în PDL. Aici în Ardeal, buba, infecția PDL au izbucnit cu o violență incredibilă și șocantă pentru populația României, neobișnuită cu o mizerie atât de mare. Nu e vorba doar de cazurile de corupție de la Cluj, ci și la Man de la Maramureș, Falcă din Arad, Botiș din Bistrița, Scripcariu de la Brașov. Oamenii din Transilvania își dau seama că au fost mințiți de un individ fără scrupule, Traian Băsescu, care își urăște țara. Era necesar să lansăm «Angajamentul pentru România» al USL în Transilvania, pentru că, dacă vom câștiga aici alegerile de anul viitor, câștigăm în toată România", a spus Ponta.

"Nu pot să îi jignesc pe oamenii din Ardeal care au reprezentat partidele noastre, comparându-i cu cei de acum. Poți să îl compari pe Rus cu Igaș, pe Marga cu Funeriu? Cred că USL trebuie să facă mai mult decât să constate dezamăgirea oamenilor din Transilvania și să vină cu oameni competenți, care să nu facă Ardealul de rușine. în Transilvania se poate câștiga. Noi, cei trei președinți, trebuie să ne luăm angajamentul să ne ținem de cuvânt și vom câștiga și Ardealul și România și vom sărbători 1 Decembrie 2012 în libertate", a mai spus liderul PSD.

Victor Ponta a adăugat că, în locul celor de la putere, USL va pune "un tricolor" care să îi unească pe români: roșu de la PSD, galben de la PNL și albastru de la PC.

"Vreau să ne angajăm că, pe lângă aceste culori, nu vor apărea alte culori care au făcut rău României, nici portocaliul minciunii și corupției, nu va fi nici negrul celor care ne-au trădat pentru grade militare nemeritate. Nu cred că după 2012 trebuie să fie nici culoarea verde a UDMR. Există două căi: UDMR să meargă în opoziție și PDL la DNA", a clamat președintele PSD, care a avertizat că pentru USL, este singura alternativă la actuala putere, va urma o "bătălie care va fi cumplit de grea".

"Ei au totul de pierdut, noi trebuie să nu avem nimic de pierdut. Trebuie să ne batem până la capăt și să câștigăm absolut tot pentru USL și pentru România. Trebuie să ne angajăm și că USL trebuie să rămână unită. Mă voi bate în campania electorală pentru Crin Antonescu, președinte al României. Crin Antonescu a devenit un camarad de război, suntem în război împotriva regimului pe care vrem să îl schimbăm, îmi iau angajamentul să rămânem împreună și pe timp de pace", a conchis Victor Ponta.

Uniunea Social Liberală lansează, la Cluj-Napoca, un contract politic în zece puncte intitulat "Angajamentul pentru România", în care candidații USL se angajează să nu colaboreze cu Traian Băsescu și PDL, "care trebuie să plătească pentru dezastrul în care se află România".

"Angajamentul pentru România" se lansează în prezența președintelui PSD, Victor Ponta, a liderului PNL, Crin Antonescu, a celui al PC, Daniel Constantin, și a peste 1.600 de reprezentanți ai USL din întreaga țară.

Potrivit unei broșuri cu textul angajamentului, distribuită înaintea lansării, USL vrea să arate prin intermediul "Angajamentului pentru România" că se poate mult mai bine, fiind nevoie de o schimbare totală și de a reda românilor încrederea și speranța.

"Sunt mulți care spun că mai rău decât acum nu se poate. USL vrea să arate că se poate mult mai bine. Pentru acesta este nevoie de schimbare totală. Vrem să redăm românilor încrederea și speranța. Prin acest contract politic, candidații USL se angajează să nu colaboreze cu Traian Băsescu și PDL, care trebuie să plătească pentru dezastrul în care se află România. USL este proiectul politic al unui nou început. Angajamentul nostru este să dăm acestei țări un nou model de guvernare competentă și eficientă, dar și să creăm un nou model de societate, așezată pe repere morale, construită pe solidaritate, respect și toleranță", se arată în broșura semnată de copreședinții USL Victor Ponta și Crin Antonescu.

"Angajamentul pentru România" are zece puncte, primul referindu-se la adevăr. "Vă spunem adevărul. Muncim împreună pentru a ieși din criză. După trei ani de măsuri aberante, va fi nevoie de cel puțin trei ani pentru ca rezultatele să fie simțite de fiecare român. Programul de relansare a economiei va începe din prima zi a guvernării USL", se arată în document, potrivit Mediafax.

La punctul al doilea, liderii USL susțin că nu promit mai mult decât pot face, Uniunea urmând să aducă din nou progres și prosperitate și să spună clar "când și cum".

Punctul al treilea se referă la faptul că USL promite o guvernare competentă, cinstită și transparentă. "Noi nu suntem ca ei. Vom promova oameni noi și practici noi, fără numiri în funcții publice pe criterii politice, fără clientelism, fără proiecte majore trecute prin asumarea răspunderii. Nu vom lua decizii fără ca ele să fie dezbătute în Parlament. USL nu va semna niciodată acorduri cu FMI sau alte acorduri internaționale prin scrisori secrete, fără ca românii să fie informați", arată liderii USL.

Aceștia susțin, la punctul al patrulea, că problema României sunt conducătorii de astăzi și nu românii, care sunt soluția.

Potrivit punctului al cincilea al angajamentului, pe agenda USL vor fi problemele reale ale oamenilor, iar la punctul al șaselea USL anunță că susține un nou model economic, bazat pe inițiativa privată și locuri de muncă.

USL susține că doar tăind nu se iese din criză, relansarea economică urmând să nu se producă prin continuarea politicii actuale de "tăieri brutale și nediferențiate de venituri, de împrumuturi iresponsabile care au îndatorat generațiile viitoare".

Liderii USL punctează, apoi, că avuția națională va trebui apărată, nu jefuită și că Uniunea susține capitalul național. "Vrem să nu mai vindem avuția națională la prețuri mici, cu comisioane foarte mari, ca acum. Trebuie să ținem în țară aceste bogății. Nu credem că trebuie să dăm resursele și energia României către clientela politică", se subliniază în angajament.

La punctul al nouălea, USL arată că prioritățile Uniunii sunt agricultura, energia, educația, sănătatea și siguranța cetățeanului, Guvernarea USL urmând să readucă "profesionalismul în administrație".

Ultimul punct al angajamentului se referă la faptul că România trebuie să fie un partener respectat în UE și în lume, iar țara trebuie să își redobândească locul pe care îl merită la nivel global.

"USL pune pe primul loc redobândirea credibilității țării noastre la nivel internațional prin afirmarea și utilizarea avantajelor competitive, prin promovarea valorilor noastre naționale și, nu în ultimul rând, prin eliminarea actelor de corupție care au stigmatizat îndelung România", se mai arată în "Angajamentul pentru România".

Publicat la 30-11-2011 21:15, Sursa www.jurnalul.ro