Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 27-03-2024)
EUR 4.971 RON
USD 4.5892 RON
GBP 5.7967 RON
CHF 5.0678 RON
XDR 6.0866 RON
XAU 323.424 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Ziua Națională, sărbătorită la Bacău cu paradă militară și spectacole
Stire publicata in

Joi, 1 Decembrie 2011, orele 10:00, festivitatea oficială de depunere a unor jerbe și buchete de flori din Bacău, va avea loc la Monumentul Eroilor Întregirii Neamului din Cimitirul Eroilor "Poligonul de Tragere", de pe strada Constanței.

În Piața Tricolorului, începând cu orele 12:00, vor fi rostite alocuțiuni referitoare la sărbătorirea Zilei Naționale a României, de către reprezentanții autorităților locale. După acest moment se va desfășura un spectacol cultural-artistic, activitatea încheindu-se cu defilarea gărzii de onoare.

 Etapele ceremonialului vor fi:

 - primirea oficialităților

 - intonarea Imnului Național al României

 - oficierea ceremonialului religios

 - depuneri de jerbe și buchete de flori în acordul Imnului Eroilor

 - defilarea gărzii de onoare.

 Inspectoratul Județean de Poliție Bacău, prin compartimentele de resort, va lua măsuri ca între orele 09:45 - 10:45 să închidă circulația între: trecerea la nivel cu cale ferată și intersecția Str.Constanței cu Str.Constantin Mușat. Totodată, va asigura deplasarea fluentă și în siguranță a delegațiilor participante la această manifestare.

 La ceremonial vor fi prezenți urmași ai eroilor căzuți pentru Patrie, veterani de război, cadre militare active, în retragere sau în rezervă, elevi, studenți.

Activitatea se încheie cu defilarea Gărzii de Onoare, asistența deplasându-se în fața cimitirului pentru a primi onorul militar.

Publicat la 01-12-2011 06:15, Sursa www.adevarul.ro