Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 15-04-2024)
EUR 4.9737 RON
USD 4.6664 RON
GBP 5.8274 RON
CHF 5.1094 RON
XDR 6.1448 RON
XAU 352.327 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Pitbull-ul de la Rutieră a recidivat: Daniel Cristian Zaharia este avansat din nou la "excepțional"œ
Stire publicata in

Pentru toate meritele sale care l-au dus la porecla de "Pitbull-ul de la Rutieră"œ, agent-șef Daniel Cristian Zaharia, va avea grad de agent-șef principal, alături de alți patru polițiști constănțeni care vor fi avansați la "excepțional"œ cu ocazia Zilei Naționale de 1 Decembrie.

Cinci polițiști constănțeni vor fi avansați la "excepțional"œ cu ocazia Zilei Naționale de 1 Decembrie. Pentru toate meritele sale care l-au dus la porecla de "Pitbull-ul de la Rutieră"œ, agent-șef Daniel Cristian Zaharia, va avea grad de agent-șef principal, iar Florin Orneață, agent-șef la Postul de Poliție Chirnogeni, cel care a descoperit ferma de marijuana din satul Credința, va fi agent-șef principal.

Șeful criminaliștilor, comisarul Musledin Sinan, devine comisar-șef datorită rezultatelor în rezolvarea unor crime deosebit de grave (triplul asasinat de la Cernavodă, decapitarea de la Ghindărești etc) ai căror autori erau necunoscuți. Șeful de la Resurse Umane, inspectorul principal Alexandru Dumitru Didel, va fi subcomisar pentru felul în care a gestionat reorganizarea personalului, iar Vasile Budeanu, agent principal la Investigații Criminale, ajunge agent-șef adjunct pentru că s-a remarcat în misiuni internaționale.

Cei mai buni polițiști constănțeni vor fi felicitați de superiori pentru avansarea în carieră, într-un ceremonial auster ce are loc joi, de Ziua Națională, în sala de ședințe a Inspectoratului de Poliție.

"Contează să fiu un polițist bun"œ

Pentru Daniel Cristian Zaharia, pitbull-ul de la Rutieră, avansarea din acest an reprezintă vârful de carieră. "Am urcat în grad până la maximul posibil în rangul subofițerilor. La vârsta mea, 35 de ani, nu e puțin lucru"œ, se mândrește el.

Deși este extrem de mândru de recunoașterea oficială, Zaharia este de părere că nu contează ce grade porți, dar că trebuie întotdeauna să te ridici la înălțimea lor. "La mine este simplu: contează să fiu un polițist bun. Așa îți capeți prestigiul"œ, spune agentul de circulație.

Daniel Cristian Zaharia este considerat cel mai intransigent polițist de la Rutieră. Inamicul nr. 1 al șmecherilor cu bolizi, el a amendat inclusiv VIP-uri precum Cornel Penescu, Andreea Bănică sau Cristina Rus. El a stabilit chiar un record județean la "săltat"œ permise pentru viteză: în 2008 a lăsat fără carnet 350 de șoferi vitezomani - adică unul pe zi.

În 2009, Zaharia a fost singurul agent din poliția constănțeană avansat la "excepțional"œ, iar acum a "recidivat"œ. "Senzația este pe măsura efortului depus. La cât am muncit, consider că e o răsplată binemeritată"œ, a declarat Pitbull-ul, conștient de valoarea lui.

În afară de felicitări, polițiștii nu vor primi decât o mică majorare salarială, de ordinul zecilor de lei. Dar când vine la modul "excepțional"œ, mulțumirea morală ține loc de foame. "Țin foarte mult la onoarea uniformei pe care o port. De la părinții mei am învățat că onestitatea este cea mai importantă"œ, a spus cel mai bun polițist rutier constănțean.


Publicat la 01-12-2011 08:15, Sursa www.adevarul.ro