Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 28-03-2024)
EUR 4.973 RON
USD 4.6085 RON
GBP 5.8167 RON
CHF 5.0914 RON
XDR 6.1038 RON
XAU 327.835 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
1 DECEMBRIE, ZIUA NAÈšIONALĂ‚. Cum sărbătoresc românii
Stire publicata in
1 DECEMBRIE, ZIUA NAÈšIONALĂ‚. Cum sărbătoresc românii

La Alba Iulia s-au strâns în jur de două mii de persoane. Politicienii depun coroane cu flori. La București a început parada militară.

BUCUREȘTI. Traian Băsescu sărbătorește Ziua Națională la București. În aceste momente încep paradele militare. Un elicopter cu drapelul României survolează zona Arcului de Triumf.

UPDATE 1. A început parada militară dedicată Zilei Naționale a României.

ALBA IULIA
. În debutul manifestărilor de la Alba Iulia, un grup format din aproximativ 300 de tineri, purtând steaguri și fulare tricolore, au scandat lozinci prin care cereau unirea Basarabiei cu România și au afișat două bannere mari pe care scrie "Ridică-te Ștefane cu brațul tău cel sfânt și unește Basarabia cu al patriei pământ" și "Basarabia e România".

Printre politicienii prezenți la Alba Iulia se numără ministrul Administrației și Internelor, Traian Igaș, liderul PNL, Crin Antonescu, fostul premier Adrian Năstase, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, liderul PC, Daniel Constantin, primarul din Chișinău, Dorin Chirtoacă și liderul PNȚCD Victor Cirobea. Este așteptat și premierul Emil Boc, care va depune o coroană cu flori.

UPDATE. Dan Diaconescu a venit și el la Alba Iulia, încălțat în pantofi Louis Vuitton. Nu lipsește Miron Cosma, "Luceafărul Huilei". E la braț cu Marinela Nițu.

GALAȚI. În seara aceast, pe scena de la Parcul Viva vor cânta mai multe formații dance românești. Printre invitați se numără: Deepside DeeJays, Raluka, Dj Sava, Connect -R și Crush cu Alexandra Ungureanu.

CRAIOVA. Petrecerea a început de aseară, odată cu aprinderea luminițelor multicolare răspândite pe străzile orașului. Zona centrală a Băniei e luminată în alb și albastru. Ziua de astăzi începe cu un ceremonial militar-religios. Prin fața primăriei au început să defileze începând cu ora 10.00, trupe ale armatei și Brigăzii Mobile de Jandarmi Craiova, dar și alte Inspectoratului pentru Situații de Urgență și polițiști. De la ora 11.00, pe o scenă amplasată în fața Universității va începe un spectacol de muzică și dansuri populare. De la ora 16.00, pe strada A.I. Cuza va începe un concert de muzică rock, invitați speciali fiind Iris.

IAȘI. Peste 300 de oameni s-au adunat în Piața Națiunii, la statuia din fața Universității de Medicină pentru a sărbători cei 93 de ani de la Marea Unirii din 1918. Ceremonia religioasă este oficiată de un sobor de preoți care îl au în frunte pe IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Mai multe cluburi din oraș vor organiza petreceri cu dedicații în noaptea asta.

BOTOȘANI. Sute de botoșăneni sunt așteptați să serbeze Ziua Națională a României în Centrul Vechi, proaspăt modernizat, care va fi inaugurat astăzi. Manifestațiile încep la ora 10.00. Reprezentanții municipalității spun că le vor împărți participanților în jur de 1.000 de porții de fasole cu cârnați, pregătite la Cantina de ajutor social al municipalității.

BACĂ‚U. La ora 10 au început ceremoniile religioase și paradele militare, încheiate cu defilarea Gărzii de Onoare. Începând cu ora 12.00, aleșii locali vor ține discursuri în Piața Tricolorului. Diseară, moldovenii sunt așteptați în cluburi să sărbătorească Ziua Națională.

CLUJ. După defilarea Gărzii de Onoare, la Monumentul Memorandiștilor de pe Bulevardul Eroilor va avea loc o scenetă istorică interactivă, prin care se va recrea atmosfera socială din preajmă Zilei de 1 Decembrie 1918 de la Cluj.

BRAȘOV. La ora 11.00, în Piața Sfatului, se va desfășura un ceremonial militar și religios. Vor fi prezente standuri cu tehnică și echipamente de luptă, iar fanfara Academiei de Aviație "Henri Coandă" va susține un concert de la ora 16.00.

Publicat la 01-12-2011 11:16, Sursa www.evz.ro