Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 26-07-2024)
EUR 4.97 RON
USD 4.5781 RON
GBP 5.8914 RON
CHF 5.1865 RON
XDR 6.0744 RON
XAU 349.35 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Băsescu, huiduit la parada militară organizată la Arcul de Triumf
Stire publicata in

Mii de persoane s-au adunat în Piața Arcul de Triumf, pentru a participa la parada militară de Ziua Națională. Peste 1.500 de militari și tehnică militară aparținând Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Administrației și Internelor, Serviciului Român de Informații și Serviciului de Protecție și Pază au defilat, timp de aproape două ore, în Piața Arcului de Triumf.

Urmărește LIVE pe webcam jurnalul.ro (Piața Presei Libere)

LIVE webcam Piata Victoriei

UPDATE 12:07 - Băsescu a făcut o baie de mulțime la Arcul de Triumf. După încheierea paradei, președintele a plecat de la tribuna oficială către mașina prezidențială. El s-a urcat în mașină, însă după câțiva metri autoturismul a oprit, iar președintele a coborât și s-a îndreptat spre mulțime.

Șeful statului a dat mâna cu câțiva dintre românii veniți la paradă, urându-le "La mulți ani și sănătate!". O parte dintre oameni i-au întors urările președintelui, dorindu-i putere de muncă și sănătate, alții l-au huiduit.

Un cetățean i-a strigat președintelui să-i "fie rușine". În replică Băsescu a afirmat: "Așa e, rușine, și bine și de toate". Șeful statului a fost făcut "trădător" de câțiva oameni, în timp ce alții au strigat "Nu poate să facă nimic de atâtea javre câte sunt".

Președintele a fost rugat de un cetățean să transmită un mesaj. Șeful statului a spus că a transmis prin Administrația Prezidențială un mesaj de 1 Decembrie și a adăugat: "De 1 Decembrie s-au întâmplat lucruri extraordinare în România, acum 93 de ani, însă acum este un moment aproape la fel de greu, că așa este situația peste tot în lume. Ar trebui să fim cel puțin la fel de tari ca atunci".

UPDATE 11:24 - Parada militară de 1 Decembrie a început

UPDATE: 11:08 - Traian Băsescu, Vasile Blaga, Emil Constantinescu, miniștri și alți oficiali sunt prezenți la parada militară din Capitală. La sosirea la Arcul de Triumf, șeful statului a fost întâmpinat de garda de onoare, care i-a prezentat onorul și a intonat imnul de stat. Potrivit autorităților, la paradă asistă aproximativ 25.000 de persoane.

UPDATE 9:35 - Președintele Senatului Vasile Blaga a participat la depunerile de coroane din Parcul Carol din București. Evenimentul a început puțin după ora 8:00 cu o slujbă religioasă și a continuat în depuneri de coroane la Mormântul Ostașului Necunoscut din parcul bucureștean. În jurul orei 9:00, Vasile Blaga a primit onorul militar, după care trupele militare s-au retras.

De la ora 10:00 va avea loc ceremonialul depunerilor de coroane la Monumentul "Ostașului Necunoscut" din Parcul Carol I .

Începand cu ora 11:00 va avea loc o paradă militară în zona Arcului de Triumf. Aproximativ 400 de polițiști, jandarmi, pompieri și piloți ai MAI, cu tehnica din dotare, vor defila pe sub Arc.

De la ora 17:40, în Piața Tricolorului din fața Palatului Cercului Militar National, va avea loc un ceremonial militar, urmat de retragerea cu torțe a ofițerilor din Regimentul 30 Garda 'Mihai Viteazul' pe itinerariul Palatul Cercului Militar Național, bulevardul Regina Elisabeta, Piața Operei, Piața Leu, bulevardul General Vasile Milea.

Paradele de ziua națională aduc restricții în trafic. Până la ora 15, circulația va fi închisă pe Șoseaua Kiseleff, pe tronsonul cuprins între Piața Presei Libere și Piața Arcului de Triumf. Nu se va circula nici pe banda a treia a Șoselei București - Ploiești, dinspre Fântâna Miorița către Piața Presei Libere.

Între 9:00 și 15:00, circulația va fi închisă total pe mai multe străzi din zona Arcului de Triumf. Nu se va circula pe Șoseaua Kiseleff și pe străzile adiacente, pe Strada Alexandru Constantinescu, pe Bulevardul Alexandru Averescu, Bulevardul Mărăști și pe Bulevardul Mareșal Constantin Prezan.

Între orele 17:00 și 19:00 traficul va fi restricționat și pe traseul Palatul Cercului Militar - Bulevardul Vasile Milea. Poliția Capitalei recomandă câteva rute ocolitoare.

Publicat la 01-12-2011 13:46, Sursa www.jurnalul.ro