Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 25-04-2024)
EUR 4.9763 RON
USD 4.6386 RON
GBP 5.8067 RON
CHF 5.0843 RON
XDR 6.1159 RON
XAU 346.893 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Patriotismul de blog. Ce au urat politicienii de ziua României
Stire publicata in
Actualizat Patriotismul de blog. Ce au urat politicienii de ziua României

Patriotism 2.0. Câțiva oameni politici s-au folosit de noile tehnologii pentru a-și transmite mesajele de prilejuite de Ziua națională a României. Dacă unii dintre ei au reușit să se mențină la subiect, alții nu au putut să se abțină de la atacurile la adresa adversarilor politici.

Cei mai harnici au fost ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, și președintele CEx al PSD, Adrian Năstase, care și-au postat mesajele încă de la primele ore ale zilei de 1 Decembrie.

Udrea: Românii să fie sănătoși, România să fie iubită

Ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, le-a urat românilor sănătate și României să fie iubită, într-un mesaj postat pe blogul său cu prilejul Zilei Naționale. "Le doresc tuturor românilor ca de Ziua Națională să fie sănătoși, alături de cei dragi, și optimiști față de ceea ce ne oferă viitorul. Le doresc să-și iubească și să-și respecte țara. Să sărbătorească împreună momentul cel mai important al istoriei naționale. Le doresc ca, pentru o zi, să ridice capul și să spună tare: "Sunt mândru că sunt român!"", urează Elena Udrea.

României, ministrul Dezvoltării îi dorește "să fie iubită și respectată de români, dar și de străini".  "Prin natura funcției pe care o ocup în stat, am ajuns în ultimii ani să vorbesc foarte mult despre țara mea străinilor, dar și multor români care au plecat de aici în căutarea unei alte vieți. Tuturor le-am spus același lucru: România este cea mai frumoasă țară și cea mai binecuvântată de Dumnezeu", mai scrie Udrea.

Năstase, obsedat de Băsescu până și de Ziua Națională

Adrian Năstase (foto), în schimb, este mai preocupat, până și pe 1 decembrie, de atacurile politice, deși deplânge el însuși "dezbinarea" în care această zi îi găsește pe români.

"Președintele stă la București, ascunzându-se în spatele mașinuțelor de război, în timp ce opoziția merge la Alba-Iulia. Profesorii sărbătoresc în fața ministerului Educației, în timp ce domnul Funeriu o face în spatele zidurilor instituției pe care o conduce. Revoluționarii vor să intre în clădirea Guvernului, în timp ce Emil Boc baricadează ușile. Nu prea sună a concordie națională", etimează Năstase.

După ce intră pe moment în tema propriu-zisă, adică Marea Unire și laudă solidaritatea extraordinară de care au dat dovadă românii la 1918, Năstase revine din nou la obsesiile sale: "Nu ne putem așadar resemna ca ceea ce se întâmplă astăzi va dăinui, pentru că nu trebuie să se întâmple asta și nu se va întâmpla asta. Acesta îi îndeamnă pe români să privească spre viitor, "dar nu sacrificând pe cei mai mulți de dragul ajungerii la o luminiță deja stinsă de la capătul unui tunel plin de intersecții". În final, Năstase recomandă "să nu lăsăm România să fie confiscată, în continuare, de o putere lipsită de competență și de responsabilitate"¦" și își reamintește să ureze, puțin cam brusc: "La multi ani Romania!".

De 1 Decembrie, Igaș l-a uitat pe Ponta

Ministrul Administrației și Internelor, Traian Igaș (foto), le urează românilor, "multă sănătate, succes în ceea ce și-au propus să realizeze și, măcar la ceas de sărbătoare, să-și aducă aminte de valorile naționale consacrate de-a lungul tumultoasei noastre istorii și să le cinstească așa cum se cuvine".

El le mai transmite românilor "să aleagă, la fel ca înaintașii noștri, unitatea în locul dezbinării, pentru că aceasta din urmă nu aduce nimic bun". Menținându-se în stilul protocolar, Igaș reușește să nu facă nicio trimitere la adversarul său constant, Victor Ponta.

Raluca Turcan: "Fiecare dintre noi simte românește în această zi"

Deputatul PDL Raluca Turcan (foto) urează tuturor românilor "La mulți ani". "De oriunde am fi, din Constanța, Cluj sau Sibiu, din Iași, Alba Iulia, București sau Chișinău, din Spania, Italia sau Canada, fiecare dintre noi simte românește în această zi", transmite ea. Raluca Turcan apreciază că "avem motive să fim mândri ca suntem români și merită să ne cinstim țara și istoria". "Să ne bucurăm deci de Ziua Națională și să încercăm sa dăm și altora această bucurie", încheie ea. 

Dan Voiculescu, laconic

"Ar trebui să nu uităm, în momentele noastre de scepticism, că anul 1918 a fost posibil grație unei generații exceptionale de români: inteligenți, fermi, patrioți, cu valori morale nenegociabile. Modelul lor e mereu în fața noastră. La mulți ani, România!", scrie Dan Voiculescu.

Publicat la 01-12-2011 15:16, Sursa www.evz.ro