Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 26-04-2024)
EUR 4.9765 RON
USD 4.6373 RON
GBP 5.8018 RON
CHF 5.0832 RON
XDR 6.1121 RON
XAU 350.321 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
De 1 Decembrie, românii s-au suit pe tancuri ca la Revoluție
Stire publicata in
VIDEO De 1 Decembrie, românii s-au suit pe tancuri ca la Revoluție

De Ziua Națională, Google a indexat, pentru prima oară, sintagma: "Românii sunt educați". Mii de oameni s-au îndreptat, ieri dimineața, spre locurile unde au avut loc manifestările prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

1 DECEMBRIE
Românii s-au suit pe tancuri ca la Revoluție
Sursa: RĂ‚ZVAN VĂ‚LCĂ‚NEANÈšU
PARADĂ‚
Peste 1.500 de militari au trecut, ieri, prin fața bucureștenilor
Sursa: VLAD STĂ‚NESCU
BUCUREȘTI
Românii au sărbătorit occidental
Sursa: VLAD STĂ‚NESCU


După unele estimari, numărul celor care au ales să iasă din case și să sărbătorească așa cum se cuvine a fost de trei ori mai mare decât prezența consemnată în anii trecuți.

Dar nu numai din punct de vedere cantitativ-numeric ziua de ieri se poate constitui într-una de referință, ci și în ceea ce privește calitatea manifestărilor desfășurate, în întreaga țară, despre care putem afirma că s-a ridicat la un nivel ridicat.


Ca pe Champs-Elysees


Spre dezamăgirea celor care sperau să reediteze sărbătoririle tensionate din anii trecuți, de această dată doar mărimea porției de fasole cu ciolan ar fi putut "dezbina" participanții la paradele încheiate, inevitabil, în fața ceaunelor ținute la foc potrivit.

Un moment inedit s-a petrecut la București unde, după modelul parizian al defilărilor de pe bulevardul Champs-Elysees, militarii au oprit tehnica militară în apropierea Pieței Victoriei lăsând publicul "“ de la copii de-o șchioapă și până la bunici "“ să se suie pe tancuri, să se fotografieze sprijiniți de aruncătoarele de rachete sau înconjurați de "fioroșii" combatanți ai trupelor speciale, realizând un soi de "fraternizare" de felul celei care ne-a uimit și unit în egală măsură în Decembrie 1989.

După modul civilizat, occidental în care s-au desfășurat anul acesta manifestările prilejuite de Ziua Națională, faptul că Google a indexat pentru prima oară sintagma "Românii sunt educați" nu a fost un cadou la un moment de sărbătoare, ci o firească și necesară recunoaștere.

Bucuria copiilor

Vedetele incontestabile ale manifestării de ieri au fost copiii, veniți în număr mare să vadă militarii în uniforme strălucitoare sau tehnica de luptă impresionantă care a defilat pe Bulevardul Kiseleff din București.

Bunici și nepoți, români și străini s-au aliniat de jur împrejurul Arcului de Triumf și pe bulevardele ce duc către cel mai impozant monument al Bucureștiului. Nici cei care nu pot, încă, merge pe piciorușele lor nu au fost lăsați acasă. "Îmbarcați" în cărucioarele din dotarea bunicilor sau a părinților, aceștia au "defilat" pe trotuare, alături de ceilalți participanți la manifestație.


ALBA IULIA. În pantofi Louis Vuitton, Dan Diaconescu a deplâns soarta
românilor: "Munții lor aur poartă, ei cerșesc din poartă-n poartă"

Citiți și:

Publicat la 02-12-2011 00:45, Sursa www.evz.ro