Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 26-04-2024)
EUR 4.9765 RON
USD 4.6373 RON
GBP 5.8018 RON
CHF 5.0832 RON
XDR 6.1121 RON
XAU 350.321 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Doi favoriți în cursa pentru șefia Inspectoratului Școlar Satu Mare
Stire publicata in

Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului ar trebui să numească mâine noul inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare. Funcția a rămas vacantă începând cu data de 1 decembrie.

Surse din PDL Satu Mare au declarat pentru "Adevărul de Transilvania" că decizia este foarte grea, în cursa pentru șefia Inspectoratului Școlar Satu Mare fiind destul de mulți pretendenți. Dintre aceștia, se pare că doi sunt cei dintre care se va alege inspectorul școlar general. Este vorba despre prof. Gheorghe Grec, directorul Liceului Teoretic Negrești-Oaș și prof. Sanda Nește, director al Casei Corpului Didactic Satu Mare. Funcția de inspector școlar general a rămas vacantă, începând cu data de 1 decembrie, când Mariana Popa și-a dat demisia. Aceasta este trimisă în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru luare de mită. În rechizitoriul întocmit de procurorii DNA se arată că, în cursul lunii decembrie 2009, Ioan Ulici, în calitate de director adjunct în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Satu Mare, a pretins de la Vasile Ștrango un procent de 3% din contravaloarea lucrărilor achitate de Inspectoratul Școlar Satu Mare firmei conduse de el. Suma de bani a fost pretinsă pentru ca Ioan Ulici să intervină la Mariana Popa care, în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu, să achite o parte din contravaloarea unor lucrări de extindere și reabilitare efectuate de firma lui Vasile Ștrango la una dintre unitățile școlare aflate în subordinea IȘJ Satu Mare. Fiind determinată de Ioan Ulici, în aceeași perioadă, Mariana Popa a efectuat plata lucrării respective doar după ce Vasile Ștrango a dat suma de 3.000 de lei, reprezentând 3% din contravaloarea lucrărilor respective, pentru filiala locală a unui partid politic.

Publicat la 04-12-2011 20:15, Sursa www.adevarul.ro