Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 18-03-2024)
EUR 4.9715 RON
USD 4.5614 RON
GBP 5.8088 RON
CHF 5.1628 RON
XDR 6.0731 RON
XAU 316.404 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Conflict interetnic la naționala de hochei juniori a României. Un român a fost bătut cu prosoapele ude de trei maghiari!
Stire publicata in
Conflict interetnic la Miercurea Ciuc. Un hocheist român, bătut cu prosoapele ude de trei maghiari!

Un junior român a fost bătut de trei coechipieri de etnie maghiară. Conflictul, care a avut loc pe 1 decembrie, de ziua națională a României, a fost făcut public abia ieri, după ce tatăl jucătorului bătut a depus un memoriu la COSR.

Scandal de proporții în hocheiul pe gheață românesc. Un jucător a părăsit lotul național de juniori Under 16, după ce a fost bătut de trei dintre coechipierii săi. Victima, un bucureștean, Florin Cosmin Marinescu, "a fost supus unor umilințe verbale și fizice de neacceptat", conform comunicatului dat de Federația Română de Hochei pe Gheață, for condus de Tanczos Barna, un român de etnie maghiară, cunoscut drept un tip moderat în privința problemelor interetnice.

Incidentul s-a petrecut pe 1 decembrie, într-unul din vestiarele Patinoarului "Vakar Lajos" din Miercurea Ciuc, acolo unde se află în cantonament lotul de juniori U16 al României.

Conform surselor EVZ, Marinescu le-ar fi cerut coehipierilor săi de origine maghiară să nu mai vorbească în limba lor maternă, ci în românește. "Măcar azi, de 1 decembrie", ar fi cerut Marinescu.

În acel moment, între el și trei dintre coechipierii săi, Antal Alfred, Gereb Istvan și Molnar Akos, a izbucnit un conflict verbal. Cei trei au așteptat apoi ca Marinescu să intre la duș, au stins lumina și l-au bătut pe "adversar" cu prosoapele ude!

După bătaie, jucătorul Florin Cosmin Marinescu și-a făcut bagajele, a urcat în tren și a plecat acasă, la București.

Conflictul ar fi fost probabil dat uitării dacă tatăl celui agresat nu s-ar fi dus la Comitetul Olimpic și Sportiv Român cu un memoriu.

Federația Română de Hochei pe Gheață a dat și ea un comunicat, aseară, prin care înfierează gestul celor trei jucători de etnie maghiară.

Pe Antal Alfred, Gereb Istvan și Molnar Akos îi paște excluderea din lotul național.

Iată comunicatul FRHG:

Mai mulți jucători din lotul olimpic al României și-au supus un coleg la umilințe verbale și fizice în vestiarul patinoarului Lajos Vakar din Miercurea Ciuc, motiv pentru care o comisie, formată din reprezentanți ai Federației Române de Hochei pe Gheață și Comitetului Olimpic și Sportiv Român, vor analiza acest incident.

Incidentul s-a petrecut chiar de Ziua Națională a României, într-unul din vestiarele patinoarului Lajos Vakar din Miercurea Ciuc, în care se aflau componenții lotului FOTE.

Oficialii Federației Române de Hochei pe Gheață au dispus, de urgență, o anchetă din care a reieșit că jucătorul Florin Cosmin Marinescu a fost supus unor umilinte verbale și fizice de neacceptat. Incidentul a fost provocat de jucătorul Antal Alfred și continuat de jucătorii Gereb Istvan și Molnar Akos, care au recunoscut cele întâmplate.
 
"œFaptele sunt regretabile și, mai grav, că s-au petrecut în cadrul unui program multianual, iar sportivii implicați vor reprezenta România la o competiție organizată de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Avand în vedere acest aspect, în cursul zilei de 12 decembrie s-a hotărât ca incidentul să fie analizat de o comisie, formata din reprezentanții COSR și FRHG, iar decizia privind sancționarea celor implicați să fie luată de Comisia de Etică a COSR",a declarat președintele Federației Române de Hochei pe Gheață, Tanczos Barna.
 
Totodată, cazul a fost înaintat și comisiei de disciplină a Federației Române de Hochei pe Gheață, care va dispune măsurile ce se impun.

Publicat la 14-12-2011 12:16, Sursa www.evz.ro