Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 19-04-2024)
EUR 4.9764 RON
USD 4.6687 RON
GBP 5.8125 RON
CHF 5.1404 RON
XDR 6.1447 RON
XAU 357.765 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Cazul hocheistului Cosmin Marinescu: "Agresorul și victima sunt colegi de clasă"
Stire publicata in
Antrenorul echipei naționale U-16 a României, Gereb Istvan, a declarat că în cazul hocheistului Cosmin Marinescu agresat de colegii de echipă la Miercurea-Ciuc, lucrurile au fost mult exagerate. "Este regretabil că s-a ajuns aici. Acest caz a căpătat o tentă naționalistă, ba chiar politică, subiectul fiind adus în strânsă legătură cu ziua de 1 decembrie. Acesta nu este un caz singular. Puștanii de 15-16 ani obișnuiesc să se joace lovindu-se cu prosoapele ude peste picioare. După antrenament, am intrat cu restul staff-ului tehnic în vestiar și le-am trasat programul pentru următoarea perioadă, apoi am plecat. Niciodată n-am stat după jucători până fac duș și se schimbă. Ar trebui să așteptăm finalizarea anchetei și abia apoi să împărțim eventualele sancțiuni", a declarat Gereb Istvan

"Marinescu nu a fost ținta prosoapelor ude"
Mai mulți jucători din lotul național U-16, au povestit apropiaților că lucrurilor nu s-au petrecut în totalitate precum au fost prezentate în presă. "Băiatul meu mi-a spus că se întâmplă des să se bată în joacă cu prosoapele ude. În acea zi, ei au început bătaia încă de la dușuri, apoi au ajuns în vestiar și, când cineva a stins lumina, au început să zboare prosoapele în dreapta și în stânga. El spune că băiatul român a fost atins de câteva prosoape, însă nu intenționat. Este regretabil că, în urma unui asemenea eveniment, cariera a trei jucători poate fi pusă în pericol", a povestit unul dintre părinți.

Agresorul și victima sunt colegi de clasă
Președintele Federației Române de Hochei, Tanczos Barna, a solicitat excluderea din lot a celor trei agresori: Antal Alfred, Gereb Istvan și Molnar Akos .  "Nu trebuie să îi acordăm o conotație etnică pentru că este vorba despre niște copii de 15 ani. Ei nu gândesc ca adulții, nu realizează ce spun și ce fac, ei acționează la impulsul puternic de apartenență la un grup. Eu de când sunt la federație nu am auzit niciodată despre probleme de naționalism la nici un lot. De altfel, Marinescu, singurul jucător de la București rămas în lot, este coleg de clasă și amic cu Alfred, cel care practic a provocat întregul incident. Amândoi sunt colegi de clasă la o școală românească, la Liceul Octavian Goga din Miercurea Ciuc. A fost doar o ceartă între copii. Nu e exclus ca în spatele acestei acțiuni să se afle și faptul că mâine se joacă, la Miercurea Ciuc, partida România-Ungaria. Cu excepția unui jucător de origine ucrainiană, naționala României este ,de fapt, o selecționată a județului Harghita și asta deranjează", a declarat Tanczos Barna în presa maghiară.
Publicat la 15-12-2011 21:16, Sursa www.jurnalul.ro