Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 24-04-2024)
EUR 4.9761 RON
USD 4.6567 RON
GBP 5.7878 RON
CHF 5.0938 RON
XDR 6.131 RON
XAU 346.611 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
CONTROL. Polițiștii călare, bodyguarzi îmbrăcați ilegal în uniformă
Stire publicata in
CONTROL. Polițiștii călare, bodyguarzi îmbrăcați ilegal în uniformă

Inspectorii de muncă au găsit mai multe persoane îmbrăcați în polițiși locali în Capitală, deși ei erau angajații unie firme private cu care Poliția Locală a încheiat un contract de colaborare.

În data de 25 noiembrie 2011, Inspectoratul Teritorial de Muncă al Municipiului București a efectuat un control la S.C. FANDAX GROUP SRL din București, firmă cu care Poliția Locală a Municipiului București are un contract de colaborare.

La locul controlului, și anume spațiile de campare a cailor Poliției Locale a Municipiului București din Parcul Tineretului (sector 4) si din Parcul Herăstrău (sector 1), au fost identificate un număr de 13 persoane care-și desfășurau activitatea în baza unor contracte individuale de muncă încheiate cu respectiva societate.

În timpul controlului inspectorii de muncă au constatat că agenții călare, angajați ai acestei firme private, purtau uniformele și însemnele Poliției Locale a Municipiului București. Din declarațiile directorului adjunct al acestei firme, persoană care purta, de asemenea, uniforma și însemnele Poliției Locale, a reieșit faptul că agenții călare se întorceau de la repetițiile efectuate cu ocazia Zilei Naționale a României din 1 Decembrie 2011.

"œPoliția Locală a Municipiului București se află în subordinea Primarului General al Municipiului București, și nu a Instituției Prefectului Municipiului București. Însă, luând act de aspectele grave cuprinse în raportul de control al Inspectoratului Teritorial de Muncă București, transmis Instituției Prefectului Municipiului București în data de 14 decembrie 2011, prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a solicitat Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, în aceeași dată, demararea unei anchete în acest sens, întrucât există premisele săvârșirii unor fapte penale. În afară de aspectele penale pe care le-ar putea ridica acest caz, este posibil ca angajați ai acestei firme private să fi aplicat sancțiuni cetățenilor, neavând calitatea oficială în acest sens", a precizat pentru EVZ, Prefecura Capitalei.

Firma a refuzat să prezinte contractul încheiat cu Primăria Capitalei

Firma se numește S.C. FANDAX GROUP SRL , cu sediul în București, str. Stelian Mihale, nr.1, sector 3. Nu cunoaștem natura juridică a contractului și nici obiectul sau data înceierii acestuia, întrucât la solicitarea ITM București, firma a refuzat să pună la dispotiția inspectorilor de muncă contractul încheiat între aceasta și Poliția Locală a Municipiului București.

Vom reveni cu amănunte

 

 

Publicat la 16-12-2011 12:46, Sursa www.evz.ro