Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 26-07-2024)
EUR 4.97 RON
USD 4.5781 RON
GBP 5.8914 RON
CHF 5.1865 RON
XDR 6.0744 RON
XAU 349.35 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Tokes acuză deputații PDL din Iași de corupție, dar și de falsificare a istoriei
Stire publicata in

La 22 de ani de la Revoluția din Timișoara, TÅ‘kés László, vicepreședintele Parlamentului European, cere dreptate pentru victimele căzute în urma luptelor. Mai mult, acesta susține că inițiativa unor parlamentari ieșeni de a declara Iașul ca epicentrul Revoluției din 1989 este nedreaptă și tristă.

La mai bine de 20 de ani de la izbucnirea Revoluției din Timișoara, în cadrul unei conferințe de presă de comemorare a celor căzuți în luptele izbucnite la Timișoara, în 15 decembrie 1989, TÅ‘kés László vrea să se facă lumină în dosarele victimelor. " Aduc un omagiu celor care s-au sacrificat și s-au opus dictaturii comuniste. Nu trebuie să îi dăm uitării, ci suntem datori să facem dreptate. E o rușine a societății românești că mai sunt cazuri nerezolvate, dar aceasta e tendința de a nega și neglija faptele care au dus la uciderea acestor eroi", a spus TÅ‘kés.

De 1 Decembrie, Tokes cere autonomie pentru maghiarii din Transilvania

"Corupție istorică" la Iași

În acest context, vicepreședintele Parlamentului European îi acuză pe parlamentarii PDL din Iași, care au propus declararea orașului Iași ca epicentru al Revoluției din 1989, că încearcă să deturneze faptele istorice.

"Se face o nouă încercare de a falsifica și deturna istoria. E o ofensă adusă timișorenilor care au înconjurat biserica reformată și au căzut în luptă. Se pare că pe lângă corupție economică, mai există și corupție istorică", a acuzat TÅ‘kés László.

TÅ‘kés speră ca semnalul de alarmă tras de el să fie auzit de cei din Parlament, ca Timișoara să rămână orașul din care a pornit Revoluția din '89.

Publicat la 16-12-2011 13:15, Sursa www.adevarul.ro