Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 28-03-2024)
EUR 4.973 RON
USD 4.6085 RON
GBP 5.8167 RON
CHF 5.0914 RON
XDR 6.1038 RON
XAU 327.835 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
GALERIE FOTO: Heirup la reabilitarea arterelor principale de circulație pentru sărbători
Stire publicata in

Zilele viitoare vor fi deschise pentru trafic încă trei intersecții, una pe Călărași două pe Dorobanți, iar pe Calea Călărașilor s-a turnat primul strat de beton și urmează să fie date în funcțiune noile parcări.

Chiar dacă se află în plină reabilitare, arterele principale trebuie să fie circulabile pentru a susține traficul intens din perioada premergătoare sărbătorilor și intervențiile pentru deszăpezire atunci când va fi cazul. Acesta este motivul pentru care de câteva zile încoace muncitorii de la Tancrad lucrează într-un ritm alert, chiar și în weekend.

Sâmbătă pe Calea Călărașilor se turna primul strat de asfalt. Este vorba despre stratul de rezistență gros de 120 de cm. Peste el se va turna cel de-al doilea strat care va ajunge până la nivelul de rulare. "Ultimul strat, cel de uzură care este de fapt un asfalt mult mai fin va fi turnat atunci când se vor finaliza lucrările", a precizat Marin Nicolae, muncitor pe șantierul din Calea Călărașilor. Astfel, începând de la intersecția cu Bulevardul Independenței până la cea cu strada Mihai Bravu, pe Calea Călărașilor se va putea circula pe ambele sensuri. De asemenea alveolele de parcare din fața Casei Tineretului și a Restaurantului Continental vor deveni și ele funcționale.


CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO

20 decembrie, termenul pentru asfalt pe Dorobanți și deschiderea a trei intersecții

Lucrurile se mișcă bine și pe Bulevardul Dorobanților unde s-a turnat primul strat de asfalt pe tronsonul cuprins între străzile General Ieremia Grigorescu și 1 Decembrie. Muncitorii de pe Dorobanți au termem până la data de 20 decembrie pentru a termina cu asfaltarea între 1 Decembrie și Calea Galați. "Vom reuși să respectăm termenul și se va putea circula destul de bine până la Calea Galați. Trebuia făcut ceva pentru că deja se apropie sărbătorile și era nevoie de o cale de rulare cât de cât acceptabilă", spune Marian Dumitru, maistru coordonator.

Tot 20 decembrie este termenul până la care trebuie deschise traficului încă trei intersecții. Este vorba despre strada Mihai Bravu cu Calea Călărașilor, strada Apollo cu Bulevardul Dorobanților și strada Gării cu Dorobanților. Scopul, după cum a declarat primarul Aurel Simionescu, este posibilitatea unui trafic mai fluent dar și a intervenției pentru deszăpezire.

"Este bine că se mai deschide circulația pe ici pe colo. De sărbători mereu e aglomerație, grabă și se circulă greu chiar și în condiții normale. Vă imaginați ce o să fie acum când Călărașiul și Dorobanțiul practic s-au redus la jumătate", ne-a spus Ioana Micu, 58 de ani, pensionară.

Reabilitarea Căii Călărașilor și a Bulevardului Dorobanților sunt două proiecte finanțate prin fonduri europene pe POR 2007 - 2013. Pentru Calea Călărașilor valoarea totală a proiectului este de 37,3 milioane de lei, din care aproximativ 24 de milioane sunt fonduri nerambursabile, iar termenul de finalizare este martie 2012. Lucrările au început în iulie. Valoarea totală a proiectului pentru Bulevardul Dorobanților se ridică la 30 milioane de euro. Lucrările au început în martie și trebuie finalizate în doi ani.

Publicat la 19-12-2011 01:15, Sursa www.adevarul.ro