Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 25-04-2024)
EUR 4.9763 RON
USD 4.6386 RON
GBP 5.8067 RON
CHF 5.0843 RON
XDR 6.1159 RON
XAU 346.893 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Melodiile care ne enervează de Crăciun
Stire publicata in
VIDEO Melodiile care ne enervează de Crăciun

Colindele și piesele cu tematică de sărbători au devenit atât de prezente, încât este din ce în ce mai greu să le suporți.

Unele sunt piese compuse de trupe clasice ca Beatles sau Queen, altele sunt hituri recent revitalizate, ca "Moșule, ce tânăr ești". Cert este că îți intră ușor pe sub piele, iar încăpățânarea lor de a invada locurile publice te face să le detești și mai mult.

Cheeky Girls nu au spirit de Crăciunițe

Cele două surori gemene din România au reușit o performanță greu de egalat. Melodia lor, "Cheeky Christmas", a fost aleasă drept cea mai proastă piesă de Crăciun în Marea Britanie.

Într-un moment în care încă mai profitau de o umbră a celebrității de care s-au bucurat cândva, Monica și Gabriela Irimia au lansat cel mai neinspirat material al lor.

Asemenea tuturor hiturilor celor două gemene, piesa abia a rezistat peste iarnă, mai mult din cauza publicității negative. Din fericire, nu a devenit o piesă clasică de sărbători.

Nu la fel s-a întâmplat cu "Moșule, ce tânăr ești" al formației Andre. Andreea Bălan a inițiat un nou proiect muzical, iar cel mai important punct al acestuia este realizarea a trei remixuri pentru piesa pe care o cânta la sfârșitul anilor "™90. Mai mult, ea și-a adaptat toată coregrafia pentru spectacolul de sărbători, pentru care primește un onorariu de la 1.500 de euro în sus.

Astfel, se alătură și ea artiștilor care sunt cunoscuți pentru apetitul lor de a lansa piese de Crăciun sau a organiza concerte.

Ștefan Hrușcă, de exemplu, se întoarce de fiecare dată în țară pentru concertul din decembrie (în acest an a adunat 4.000 de oameni la Sala Palatului), iar Fuego lansează în fiecare an câte un album de colinde. Ambii se regăsesc în topurile pieselor enervante, Hrușcă cu "Leru-i ler", iar Fuego cu piesa deprimantă "Împodobește mamă bradul".





Mai nou, în peisajul muzicii românești a mai apărut o piesă de Crăciun care vrea să ajungă un imn al sărbătorilor. Este compusă de Alina Sorescu și se numește "Merci, Moș Crăciun!".



La La Band, pe de altă parte, a realizat un album integral dedicat Crăciunului cu piesele din repertoriul in ternațional pe care le abordează toți interpreții.

24 de ore din 24 postul de radio "Magic FM"
transmite colinde și piese tematice pentru români în cadrul unei campanii care a început pe 1 decembrie și se desfășoară în fiecare an

CLASAMENTE

McCartney, iubit și urât în același timp

Într-un sondaj, piesa lui John Lennon, "Happy Xmas (War Is Over)", a fost votată de către publicul revistei "Rolling Stone" drept cea mai bună melodie de Crăciun. Este și una dintre cele mai difuzate piese în perioada sărbătorilor.

Conform secondhandsongs. com, în jur de 38 de artiști au făcut coveruri după piesă, așa că există variante din plin dintre care oamenii pot alege. Dacă înainte de anul 2000 apetitul pentru coveruri cu tematică sfântă era mai mic, acum el a crescut.

Cele mai multe variante ale piesei au fost realizate în ultimii ani. Chiar dacă "Rolling Stone" o plasează cu încredere pe primul loc, acceași piesă a lui John Lennon se mai regăsește într-un top realizat anul acesta cu ajutorul cititorilor publicației Irish- Central.com. A fost votată a patra cea mai enervantă piesă din perioada sărbătorilor.

"Wonderful Christmas Time" în mai multe topuri

Fostul coleg de trupă al lui Lennon, Paul McCartney are parte de reacții contradictorii. "Wonderful Christmas Time" este în fruntea listei, dar și pe locul șase, într-un top similar realizat de site- ul Examiner.com și menționată în unul făcut de "Metro".

Amintită de multe publicații importante la capitolul "așa nu" este și piesa formației "Wham!", "Last Christmas". La fel ca multe dintre cântecele care împart astfel de topuri, singura ei problemă este că poate fi ascultată peste tot.



O piesă mai puțin cunoscută se regăsește însă în toate topurile. "Grandma Got Run Over by a Reindeer", cântată de Dr. Elmo. Este una dintre cele mai macabre piese de Crăciun. Melodia se află pe primul loc în topul realizat anul acesta de cititorii "New York Post" și este urmată de "The Chipmunk Song (Christmas Don"™t Be Late)".

Din topurile internaționale nu lipsesc nici "Jingle Bells", "Do They Know It"™s Christmas?", "We Wish You a Merry Christmas" sau "The Christmas Song", în diferite variante ale lor.



"Wonderful Christmas Time", a lui Paul McCartney, nu lipsește din niciun top al pieselor de Crăciun

Publicat la 23-12-2011 00:45, Sursa www.evz.ro