Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 26-04-2024)
EUR 4.9765 RON
USD 4.6373 RON
GBP 5.8018 RON
CHF 5.0832 RON
XDR 6.1121 RON
XAU 350.321 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Apelul Iuliei Timoșenko, respins de Curtea de Apel. Fostul premier rămâne în închisoare
Stire publicata in
Apelul Iuliei Timoșenko, respins de Curtea de Apel. Fostul premier rămâne în închisoare

Justiția ucraineană a respins astăzi apelul fostului premier Iulia Timoșenko condamnată în octombrie la șapte ani de închisoare pentru abuz de putere, în absența inculpatei și a avocaților acesteia, relatează agențiile internaționale.

Curtea de Apel de la Kiev a decis să "lase neschimbată" condamnarea pronunțată în octombrie de tribunalul Pecerski din capitală, a anunțat judecătoarea Olena Sitailo, care examina începând cu 1 decembrie apelul depus de opozantă.

Nici Iulia Timoșenko, nici avocații săi nu au fost prezenți în sala de audiere în timpul anunțării verdictului, potrivit France Presse. Încarcerată din august, Iulia Timoșenko a fost condamnată pentru că a încheiat, pe vremea când era premier, acorduri gaziere cu Rusia considerate nefavorabile pentru țara sa.

De asemenea, ea a fost condamnată să ramburseze companiei de stat de hidrocarburi Naftogaz aproape 200 de milioane de dolari constând în pierderi legate de aceste acorduri, conform judecății emise în primă instanță, confirmată vineri de curtea de apel.

Iulia Timoșenko, care este de asemenea vizată de o serie de alte anchete judiciare, nu a încetat să denunțe aceste acțiuni, acuzându-l pe președintele Viktor Ianukovici că urmărește să se debaraseze de principala sa rivală. Bruxellesul a solicitat punerea în libertate a dnei Timoșenko și posibilitatea ca ea să participe la alegerile legislative din octombrie 2012, notează AFP, preluată de Agerpres.

Publicat la 23-12-2011 15:46, Sursa www.evz.ro