Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 25-04-2024)
EUR 4.9763 RON
USD 4.6386 RON
GBP 5.8067 RON
CHF 5.0843 RON
XDR 6.1159 RON
XAU 346.893 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Ioșia a fost înfrântă! Toate asociațiile care s-au revoltat împotriva creșterii prețului au semnat cu compania
Stire publicata in

Au fost semnate ultimele contracte de furnizare agent termic și apă caldă între asociațiile din Ioșia și compania Electrocentrale. Deși inițial oamenii nici nu au vrut să audă de semnarea cu CET, din cauza prețului cu 120% mai mare decât plăteau la Transgex, orădenii au capitulat.

Toate cele 46 de asociații de proprietari din cartierul Ioșia, care se încălzeau până la 1 decembrie cu apă geotermală, au semnat contracte de furnizare cu CET. După ce o parte dintre ele au fost debranșate pentru că au refuzat serviciile Electrocentrale, se pare că oamenii au fost cei care s-au dat bătuți.

Ultimatum pentru orădenii din Ioșia: ori fac contract cu Electrocentrale, ori se debranșează!

"Urmare a acestui fapt s-a reluat furnizarea apei calde de consum și a agentului termic pentru încălzire către toți consumatorii din zona Ioșia Nord. Totodată, ne cerem scuze, încă o dată, de la toți cei afectați în aceste zile, de disconfortul creat", se spune într-o informare a celor de la Electrocentrale.

Preț cu 100% mai mare

Orădenii din Ioșia au protestat în urmă cu scurt timp, pentru că din cauza unei hotărâri de Consiliu Local, erau obligați să treacă de la furnizorul Transgex la CET, și automat trebuiau să plătească tarife cu peste 100% mai mari pentru gigacalorie. Locuitorii se încălzeau până atunci pe bază de apă geotermală la un preț de 103 lei gigacaloria și urmau să plătească în prima iarnă după trecerea la CET un tarif de 193 lei, iar din primăvară 235 lei ca toți ceilalți orădeni.

Publicat la 30-12-2011 12:45, Sursa www.adevarul.ro