Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 25-04-2024)
EUR 4.9763 RON
USD 4.6386 RON
GBP 5.8067 RON
CHF 5.0843 RON
XDR 6.1159 RON
XAU 346.893 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Vezi aici lista cu cele mai importante evenimente de la Galați, din ziua de 16 ianuarie
Stire publicata in

Adevărul Galați-Brăila vă prezintă următoarele recomandări de petrecere a timpului liber. Află de la noi ce program și ce spectacole au pregătit cluburile, ce expoziții sunt deschise și unde sunt amplasate radarele.

Expoziții:

Ora 10.00 - Ziua Culturii Naționale - La Biblioteca "V.A. Urechia" au loc o serie de manifestări și expoziții dedicate Zilei de naștere a marelui poet național Mihai Eminescu, declarată în anul 2010 ca fiind Ziua Culturii Naționale. Manifestările au avea loc atât la Sediul Central al Bibliotecii, la cele două filiale: Filiala nr. 1 "Costache Negri" și Filiala nr. 4 "Grigore Vieru" precum și la Teatrul Muzical "Nae Leonard". Manifestările se încheie pe 19 ianuarie. (foto)

Ora 11.00 - Muzeul de Istorie Galați - Expoziție de Arheologie - Evoluția societății omenești în preistorie, pe teritoriul României, este redată prin material arheologic descoperit în siturile paleolitice din judeșul Galați. O gamă variată de artefacte, vase din ceramică și sticlă, obiecte din metal, arme, monede, medalioane, opaițe, altare votive, statuete, sarcofage, etc., amintesc de prezența romanității în sudul Moldovei.

Ora 12.00 - Muzeul de Istorie Galați - Casa Cuza - Expoziția "Medalii și decorații" - Medaliile amintesc de o serie întreagă de personalități istorice, politice, culturale care au avut un rol deosebit de important în formarea României moderne. Sunt expuse medalii care amintesc de principalele evenimente politice și militare care au marcat istoria modernă a României.

Știri din trafic:

Radare Galați: În municipiu, radarele vor fi amplasate pe străzile 1 Decembrie 1918, Stadionului, Brăilei, Cloșca, și Henri Coandă. În județ, vor fi echipaje pe DN 25, la Braniștea și Hanu Conachi, pe DN 26 la Vânători și Tătarca, pe DE 581 la Cosmești, la Tecuci, Berești și Târgu Bujor.

Radare Brăila: În municipiu, radarele poliției vor fi pe Calea Călărași, strada Galați și drumul de centură. În județ, echipajele vor fi prezente la Albina, Lanurile, Viziru, pe DN 2B, pe șoseaua dig Brăila- Galați și pe drumul 211 A, Brăila-Ialomița.

Publicat la 16-01-2012 02:45, Sursa www.adevarul.ro