Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 17-08-2022)
EUR 4.8849 RON
USD 4.8018 RON
GBP 5.8119 RON
CHF 5.0503 RON
XDR 6.3298 RON
XAU 273.737 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Vezi aici lista cu cele mai importante evenimente de la Galați, din ziua de 17 ianuarie
Stire publicata in

Adevărul Galați-Brăila vă prezintă următoarele recomandări de petrecere a timpului liber. Află de la noi ce program și ce spectacole au pregătit cluburile, ce expoziții sunt deschise și unde sunt amplasate radarele.

Agendă:

Ora 18.00 - Muzeul de Artă Vizuală Galați - Gruparea "Athanor" lansează catalogul "Evadarea din cușcă"

Ora 18.00 - Muzeul de Artă Vizuală Galați - are loc vernisajul expoziției de fotografie semnată "Aternanțe", semnată de Simona Andrei și Tudor Șerban.

Expoziții:

Ora 10.00 - Ziua Culturii Naționale - La Biblioteca "V.A. Urechia" au loc o serie de manifestări și expoziții dedicate Zilei de naștere a marelui poet național Mihai Eminescu, declarată în anul 2010 ca fiind Ziua Culturii Naționale. Manifestările au avea loc atât la Sediul Central al Bibliotecii, la cele două filiale: Filiala nr. 1 "Costache Negri" și Filiala nr. 4 "Grigore Vieru" precum și la Teatrul Muzical "Nae Leonard". Manifestările se încheie pe 19 ianuarie.

Ora 11.00 - Muzeul de Istorie Galați - Expoziție de numismatică - Sunt expuse piese numismatice antice, provenite din siturile arheologice de la Tirighina, Bărboși, Poiana (județul Galați), Enisala (județul Tulcea) și din diferite localități din nordul Dobrogei. Sunt reprezentate, printre altele, epoca romană și epoca bizantină. (foto)

Ora 12.00 - Muzeul de Istorie Galați - Casa Cuza - Expoziția "Medalii și decorații" - Medaliile amintesc de o serie întreagă de personalități istorice, politice, culturale care au avut un rol deosebit de important în formarea României moderne. Sunt expuse medalii care amintesc de principalele evenimente politice și militare care au marcat istoria modernă a României.

Știri din trafic:

Radare Galați: În municipiu, radarele vor fi amplasate pe străzile 1 Decembrie 1918, Stadionului, Brăilei, Cloșca, și Henri Coandă. În județ, vor fi echipaje pe DN 25, la Braniștea și Hanu Conachi, pe DN 26 la Vânători și Tătarca, pe DE 581 la Cosmești, la Tecuci, Berești și Târgu Bujor.

Radare Brăila: În municipiu, radarele poliției vor fi pe Calea Călărași, strada Galați și drumul de centură. În județ, echipajele vor fi prezente la Albina, Lanurile, Viziru, pe DN 2B, pe șoseaua dig Brăila- Galați și pe drumul 211 A, Brăila-Ialomița.

Publicat la 17-01-2012 04:15, Sursa www.adevarul.ro