Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 25-04-2024)
EUR 4.9763 RON
USD 4.6386 RON
GBP 5.8067 RON
CHF 5.0843 RON
XDR 6.1159 RON
XAU 346.893 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Mișcare electorală la UDMR: Noi am cerut de trei ori electoratului să nu fie sprijinit Traian Băsescu
Stire publicata in
Mișcare electorală la UDMR: Noi am cerut de trei ori electoratului să nu fie sprijinit Traian Băsescu

Pe fondul protestelor din capitală și din alte zeci de orașe, unii lideri UDMR au decis că nu ar fi rău să reamintească propriului electorat cum s-au opus ei ascensiunii actualuui președinte Traian Băsescu la cea mai mai înaltă funcție în stat și cum rivalul lor, Laszlo Tokes, a procedat exact invers. Dacă liderul Uniunii, Kelemen Hunor a preferat să se limiteze la o invitație la dialog către protestatari, secretarul general al UDMR, Peter Kovacs, a scris pe site-ul formațiunii și pe blogul său o postare în care susține că UDMR a cerut, în trei rânduri, electoratului să nu îl sprijine pe Traian Băsescu.

Într-un text text intitulat "œNu-i așa că v-am spus?!", liderul udemerist a depănat firul amintirilor pomenind de modul în care Uniunea l-a susținut pe Adrian Năstase în 2004 la alegerile prezidențiale, procedura de suspendare a președintelui Băsescu în 2007 și candidatura lui Mircea Geoană în 2009 la Cotroceni.

"œNu îmi plac abordările de genul 'v-am spus eu', părerea mea este că atunci când se întâmplă ceva ireversibil, lucrurile trebuie continuate în respectivul context, fără multă nostalgie față de trecut. Dar privind evenimentele stradale ale ultimelor zile, trebuie totuși să afirm: v-am spus eu... Sau v-am spus noi! De trei ori chiar! UDMR a cerut de trei ori electoratului să nu îl sprijine pe Traian Băsescu. În anul 2004, în turul doi de scrutin am propus să fim de partea lui Adrian Năstase. Nu au fost destui, care să ne asculte. În 2007 UDMR a fost membră a acelei coaliții majoritare, care l-a suspendat în Parlament pe Traian Băsescu, dar la referendum-ul ce a urmat suspendării, majoritatea nu ne-a ascultat. În turul doi al alegerilor prezidențiale din anul 2009, am cerut electoratului să sprijine cu votul său pe Mircea Geoană, dar nici de această dată nu am fost ascultați, sfatul nostru a fost ignorant", mai scrie Peter Kovacs.

Secretarul general al UDMR îl acuză pe Laszlo Tokes că, în toate trei situațiile, acesta l-a susținut pe Traian Băsescu.

"œNu este deloc întâmplător faptul că de fiecare dată în cele trei situații amintite, Tokes Laszlo și organizațiile grupate în jurul său au fost aceia care s-au opus vehement poziției UDMR. Au încurajat electoratul maghiar să sprijine 'candidatul de dreapta', adică pe Traian Băsescu, iar UDMR-ul a fost cel 'rău' care a îndrăznit să gândească altfel. Liderul PCM, Szasz Jeno, a fost cel care s-a ploconit în repetate rânduri în fața președintelui, iar gurile rele spun chiar că lui îi datorează și înregistrarea partidului său, gest pentru care i-a mulțumit personal președintelui la 1 decembrie, cu ocazia zilei naționale a României", mai spune Peter Kovacs în postarea sa.

Publicat la 20-01-2012 15:16, Sursa www.evz.ro