Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 26-04-2024)
EUR 4.9765 RON
USD 4.6373 RON
GBP 5.8018 RON
CHF 5.0832 RON
XDR 6.1121 RON
XAU 350.321 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
UDMR bate obrazul propriului electorat pentru că l-a votat pe Băsescu
Stire publicata in

Secretarul general al UDMR, Peter Kovacs, a postat pe site-ul formațiunii și pe blogul său un text intitulat "Nu-i așa că v-am spus?!", în care susține că UDMR a cerut de mai multe ori electoratului să nu îl sprijine pe Traian Băsescu. În context, Peter Kovacs face referire la protestele care au loc în aceste zile în stradă.

"Nu îmi plac abordările de genul , părerea mea este că atunci când se întâmplă ceva ireversibil, lucrurile trebuie continuate în respectivul context, fără multă nostalgie față de trecut. Dar privind evenimentele stradale ale ultimelor zile, trebuie totuși să afirm: v-am spus eu... Sau v-am spus noi! De trei ori chiar! UDMR a cerut de trei ori electoratului să nu îl sprijine pe Traian Băsescu. În anul 2004, în turul doi de scrutin am propus să fim de partea lui Adrian Năstase. Nu au fost destui, care să ne asculte. În 2007 UDMR a fost membră a acelei coaliții majoritare, care l-a suspendat în Parlament pe Traian Băsescu, dar la referendum-ul ce a urmat suspendării, majoritatea nu ne-a ascultat. În turul doi al alegerilor prezidențiale din anul 2009, am cerut electoratului să sprijine cu votul său pe Mircea Geoană, dar nici de această dată nu am fost ascultați, sfatul nostru a fost ignorat", spune Peter Kovacs într-o postare recentă.

Secretarul general al UDMR afirmă că în toate cele trei cazuri opoziția a venit și din partea lui Laszlo Tokes.

"Nu este deloc întâmplător faptul că de fiecare dată în cele trei situații amintite, Tokes Laszlo și organizațiile grupate în jurul său au fost aceia care s-au opus vehement poziției UDMR. Au încurajat electoratul maghiar să sprijine , adică pe Traian Băsescu, iar UDMR-ul a fost cel care a îndrăznit să gândească altfel. Liderul PCM, Szasz Jeno, a fost cel care s-a ploconit în repetate rânduri în fața președintelui, iar gurile rele spun chiar că lui îi datorează și înregistrarea partidului său, gest pentru care i-a mulțumit personal președintelui la 1 decembrie, cu ocazia zilei naționale a României", mai spune Peter Kovacs în postarea sa.

Publicat la 20-01-2012 17:16, Sursa www.jurnalul.ro